Monster- RCL heeft de hoop levend gehouden om straks nog mee te mogen doen aan de nacompetitie. Met minimaal verschil werd Polanen verslagen (0-1).

RCL - Polanen 2011
Jelmer Vijlbriefs assist bracht RCL de zege
Frank Bloemheuvel vond de overwinning zonder meer terecht, maar tot het laatste ogenblik moesten de roodwitten alert blijven. Dit, zo vond de oefenmeester, door eigen toedoen.

,,Dit was weer een wedstrijd die we veel eerder moesten beslissen. Wederom kregen we veel kansen, maar de afwerking bleef achterwege. Dan weet je dat zij erin blijven geloven en dat je nog puntenverlies kan oplopen. Het gaat echter te ver om te stellen dat we het echt moeilijk hebben gekregen.”

Thom Wijnalda en William van Vliet kregen de beste kansen. De aanvoerder kreeg bij 0-1 de kans om het duel op slot te gooien, maar zijn inzet vanaf elfmeter belandde op de paal. Het wil vanaf de stip maar moeilijk lukken bij de Leiderdorpers. Spits Wijnalda was even na rust al wel trefzeker geweest, nadat hij door Jelmer Vijlbrief in stelling was gebracht.

,,We speelden bij vlagen best aardig en als je bij rust met 3 of 4-0 voor staat, speel je een eenvoudige partij. Winst is nu in elk geval het belangrijkste en we hebben nu twee weken de tijd om ons te richten op Forum Sport. Die ploeg moeten we onder ons zien te houden. Dat thuisduel kan wel eens een beslissende pot worden. Daarna volgt nog GHC, dus er kan nog van alles voor ons om het seizoen te redden. Het is prettig dat we ondertussen weer compleet zijn.”

RCL staat redelijk vast op de derde plaats en neemt in de afsluitende periode de vierde plaats in. Forum Sport en GHC hebben tot dusverre twee punten meer. LYRA is derde, maar die ploeg heeft als enige doel om als kampioen de tweede klasse te verlaten.