HomeTweede klasseRCLNick Permanand en zijn turbo

Nick Permanand en zijn turbo

-

Met een doelpunt en een assist was Nick Permanand nadrukkelijk aanwezig bij de levendige confrontatie tussen TOGR en RCL. Toch was de buitenspeler niet geheel tevreden.

Al snel bracht hij zijn team aan de leiding. Een beweging was genoeg om zijn cipier uit te schakelen en een gortdroge uithaal volgde voor de 0-1. Later in de eerste helft stuurde Freek Jonker de aanvaller weg, dit keer uitgeweken naar links, en de nummer zeven hield het overzicht en vond Thom Wijnalda voor een hernieuwde voorsprong. Zijn directe tegenstander was ondertussen al gewisseld, want die werd tureluurs van de snelheid van Permamand.

In de tweede helft kreeg RCL het moeilijker en kwam Permanand ook minder in het stuk voor.

RCL_Nick_Permanand_mei_2011,,Ik vond dat we teveel inzakten. De linies kwamen te ver uiteen te liggen en onze middenvelders kwamen te zwemmen. Dat vond ik erg jammer en het verbaasde me ook. We waren beter geweest daarvoor en er lagen kansen om hier een tik uit te delen.

In de laatste minuten toonde Permanand zijn ongenoegen. Naar zijn oordeel treuzelde Matthijs de Vreede te lang bij een uittrap. Over grote afstand liet hij horen dat hij wilde winnen. Het spel kwam kort daarop stil te liggen en dat gaf Permanand ruimte om navraag bij de bank te gaan doen. Alex Redel, assistent van Bloemheuvel, ging de discussie aan. Met een grap en een grol werd Permanands idee in de wind geslagen.

,,Ik wilde hier gewoon winnen. Volgens mij was het mijn teleurstelling uit de eerste helft. Daarin was RCL sterker en hadden we zomaar met 0-2 of 1-3 kunnen gaan rusten. De trainers zaten er wat anders in, want zij koesterden die 2-2 in de slotfase. Ik snap het ook wel, hoor. Veel jongens zaten er flink doorheen en misschien moet je dan inderdaad tevreden zijn met een gelijkspel.”

De 2-3 hing ook nog in de lucht, toen de turbo er diep in de tweede helft weer op ging. De defensie van TOGR werd er uitgelopen. Permanand kwam schuin voor het doel uit en plaatste de bal op de voeten van de Rotterdamse doelman. Een grote kans werd niet benut.

,,Nadat ik eenmaal zo ver was gekomen, keek ik snel op om te zien wie er bij mij waren. Wijnalda en Van der Reijden waren er wel, maar liepen op één lijn. Een stapje terugdoen was beter geweest. Nu kon ik die bal niet terug trekken, want zij stonden gedekt. Ik moest het wel zelf doen, maar helaas viel die goal niet.”

Dennis van Rooijen en Alex Barendse, kampioen geworden met het tweede en voorheen vaste waarden in de hoofdmacht, vielen Permanand bij door te stellen dat Permanand gelijk had met de beslissing om zelf te schieten. Het duo stond op dat moment achter het doel en had gezien dat de twee andere aanvallers inderdaad niet vrij waren om aan te spelen.

De dag ervoor gaf je al aan om te willen ‘vlammen’. Dat is aardig gelukt. Was je voorbereiding anders dan anders?

,,Eigenlijk niet. Ik denk ook dat je een wedstrijd op dezelfde manier moet benaderen. Of het nu om competitie gaat of om extra wedstrijden, zoals nu. Ik ga altijd op tijd naar bed op vrijdag. Het verschil was nu enkel dat er geen wedstrijd was van de c2, waar Thom en ik de trainers van zijn. Daardoor duurde de aanloop wat langer naar de wedstrijd. En verder zijn we dit keer met de bus gegaan. Voor het overige moet je niet gek gaan doen. Nerveus was ik zeker niet en we hebben laten zien dat ook niet te hoeven zijn. Het is een prima tegenstander, maar ook met mogelijkheden voor ons. De verdediging vond ik nou niet bepaald je-van-het.”