artikel image RCL 2RCL is er niet in geslaagd om hekkensluiter Leonidas te kloppen. In Rotterdam bleef de ploeg van Frank Bloemheuvel steken op 1-1. De Leiderdorpers kwamen daarmee op gelijke hoogte met FC Rijnvogels en Nootdorp.

Trainer Bloemheuvel was niet erg te spreken over het resultaat. ,,We hebben dit puntenverlies aan onszelf te wijten. In de eerste helft hadden we deze pot al op slot moeten gooien.”

RCL kreeg in de eerste tien minuten drie grote kansen en was ook gedurende de rest van de eerste helft de betere aan het Erasmuspad. Van de drie doelrijpe mogelijkheden wist RCL er slechts 1 te benutten. De van een schorsing teruggekeerde William van Vliet scoorde rechtstreeks uit een vrije trap, omdat de met gevoel getrapte bal onderweg door niemand werd aangeraakt. De beste kans daarnaast was voor Nick Permanand die echter over mikte, terwijl er nog slechts één speler van Leonidas op de doellijn voor hem stond.

Bloemheuvel: ,,We hadden eigenlijk weinig te duchten van deze tegenstander. Met alle respect gesproken, maar dit was de minste ploeg uit deze klasse. Zij speelden simpel en loerde hoofdzakelijk op de counter.”

Ondanks de geringe voorsprong geloofde Bloemheuvel in een winstpartij. ,,Bij rust hield ik de ploeg voor dat ze vooral zuinig moesten blijven in balbezit. Helaas lukte dat in de tweede helft niet echt goed meer. Het werd onzorgvuldig en voetballend beduidend minder dan voor de pauze. Omdat de 0-1 nog geen garantie gaf voor ons, ging Leonidas vooral in het laatste kwartier spelen onder het mom ‘pompen of verzuipen’. Een toevalstreffer heeft ons uiteindelijk de das omgedaan, en dat ook nog eens drie minuten voor tijd (Firat, red.). Een gemiste kans, want bij 0-2 zou de wedstrijd juist al beslist zijn geweest.”

RCL miste zo een kans om op te rukken naar een gedeelde vierde stek. ,Dat is niet de plek waar we op gokken, maar het was voor het moment wel aangenaam geweest. Het is jammer dat weer hier twee punten hebben laten liggen. Anderzijds zou ik hebben getekend voor zestien punten na elf duels.”

Bij de roodwitten was niet enkel Van Vliet terug te vinden in de basiself, maar ook Tom Oude Veldhuis startte vanaf het begin. Erik van der Pot en Nick Wijsman werden teruggewezen naar de bank. Jelmer Vijlbrief, terug van een blessure, viel net als vorige week in.

Opstelling RCL: De Vreede, Nagtegeller, Van Luxemburg, Bloemheuvel, Kluts (61. Vijlbrief), Van Vliet, Permanand, Van Westrienen, Wijnalda, Oude Veldhuis (78. Van der Pot), Van der Reijden.

Volgende week wacht RCL wederom een tweestrijd met een tegenstander uit de havenstad. Nummer twee, Alexandria’66, komt dan naar de Bloemerd. Aftrap 15 uur.