Officieel moest RCL nog achtenveertig minuten met tien man opboksen tegen de elf van Zevenhoven. Op dat moment prijkte er een 0-1 achterstand op het scorebord. Uiteindelijk komen er nog zeventien (!) minuten extra tijd bij, maar RCL toonde veerkracht en onverzettelijkheid en belandde aan de goede kant van de score (2-1).

Enerverend, meeslepend en knotsgek. Termen die losgelaten konden worden na afloop van de botsing tussen de gedeelde nummer twee en vier van de ranglijst. Spelers en staf zijn ronduit uitgelaten, maar ook de verstokte Leiderdorpse fans staan ruim na 17 uur nog na te gloeien. Wedstrijden waarin één of meerdere rode kaarten worden uitgedeeld, geven wel vaker veel praatstof. Het achtste competitieduel van de Leiderdorpse Racing vormde daar bepaald geen uitzondering op. RCL startte nog aardig, maar al snel kwam de klad in het spel bij de ploeg van Frank Bloemheuvel. De passing was onnauwkeurig, zelden vloeide er een aanval op de mat en wapenfeiten bleven uit. Zevenhoven speelde ook niet groots, maar profiteerde na aan halfuur van onachtzaamheid in de defensie.Niet ver voor rust sloeg de vlam in de pan en die hitte bleef vervolgens de gehele middag rondwaren in de Bloemerd. Scheidsrechter Van Rijsbergen zag in een licht vergrijp een rode kaart. ,,De speler zou doorgebroken zijn, maar zijn noppen tikten mijn knie juist aan. Daarnaast liep Michel (Bloemheuvel, red.) nog naast me”, verklaarde Tim van Luxemburg. De arbiter slingerde vervolgens Bloemheuvel op de bon, maar de broer van de trainer waste zijn handen gegrond in onschuld. Omdat niet werd prijs gegeven wie de overtreding dan wel zou hebben gemaakt, besloot de leidsman in te rukken. Tien minuten later werd het spel hervat, omdat Van Luxemburg inmiddels had opgebiecht dat hem de rode kaart moest worden voorgehouden.

RCL was vanaf dat moment dus in ondertal, maar juist daardoor kreeg het duel een andere wending. In de extra tijd snelde Nick Permanand, zwak begonnen maar daarna regelmatig ongrijpbaar, langs zijn directe tegenstander. Vanaf de achterlijn mikte de aanvaller op rechts de bal achter de verbouwereerde Roelof Veldhuizen. Een wonderschone treffer. ,,Ach, vooral een gelukkig doelpunt maar wat geeft het.” Ook na de pauze bleef het kaarten regenen, maar liet RCL bovenal zien koste wat het kost te willen winnen. Een eigenschap die in het verleden nog wel eens ontbrak. RCL wil zich nadrukkelijk bemoeien met de strijd om de titel met als ultieme doel de eerste klasse te bereiken, een niveau waarvan de club al te lang verstoken is. Aan de hand van uitblinkers Bloemheuvel, Permanand en William van Vliet kon Zevenhoven op afstand worden gehouden. Sterker nog, een kwartier voor tijd prikte Thom Wijnalda de 2-1 binnen. Die treffer werd al uitgebreid gevierd, maar de ontlading was nog groter toen Matthijs de Vreede, kort voor tijd, nog maar eens bewees eveneens van grote waarde te zijn voor RCL door een strafschop van Ronald Verlaan te pareren. RCL kreeg daardoor wat het verdiende, vond ook doelpuntenmaker Permanand. ,,Die tegengoal en rode kaart maakten bij ons wat los. We raakten op een positieve manier opgefokt en volgens mij heeft niemand kunnen zien dat we met een man minder speelden.”

RCL- Zevenhoven 2-1 (1-1). 30. Van Zon 0-1, 45.+5 Permanand 1-1, 76. Wijnalda 2-1. Scheidsrechter: Van Rijsbergen. Toeschouwers: 200. Rode kaarten: 42. Van Luxemburg (RCL), 87. Corts (Zevenhoven, 2x geel).

RCL: De Vrede, Kluts (78. Jonker), Van Luxemburg, Boom (20. De Boer), Vijlbrief, Bloemheuvel, Permanand, Van der Reijden, Wijnalda, Van Vliet, Van der Voort (89. Groote).