UVS- (zaterdag, 4A)-De zaterdagtak van UVS is halverwege negende en volgens trainer Joop Lamers kan het vanaf nu enkel maar beter gaan met de blauwwitten. Vorig seizoen eindigde de ploeg op de twaalfde plaats.

Is de eerste seizoenshelft meegevallen of heb je er juist een minder gevoel aan over gehouden?

,,Tja, eigenlijk wat van beiden. We hebben pieken bereikt, maar daar tegenover stond dat we ook dicht bij de ondergrens zijn geweest. Zo speelden we uit bij Football Factory en dat was niet om aan te zien. Daarentegen wonnen we thuis van Woubrugge en DWO en in die potten lieten we zien te kunnen voetballen. Wat me verder wel stak is ons laatste optreden bij Hazerswoudse Boys. Niet zo zeer dat we daar verloren, maar wel dat ik acht man miste vanwege winterstop. Dat steekt wel bij mij. De komende weken ligt het stil, ik bedoel maar. Op zich is de groep best ambitieus, maar er wordt wel eens een keuze gemaakt die ik niet begrijp.”

Wat zijn de perspectieven voor de tweede seizoenshelft?

,,Ik heb een goed gevoel bij de tweede seizoenshelft. Er gaan nog een hoop ploegen struikelen tegen ons. En wat mij betreft is de inzet het behalen van het linkerrijtje. Een zekerheidje, want zo groot is onze achterstand nog niet op de ploegen die vierde, vijfde en zesde staan. Ik zeg er wel bij dat we compleet moeten zijn, want als wij drie jongens missen ontstaan er problemen.”

Wat zie je als de belangrijkste verbeterpunten?

,,Dat sommige spelers het besef krijgen dat ze het kunnen. Dat ze voor geen tegenstander bang hoeven te zijn. We hebben tegen een aantal ploegen , die bovenin staan,  aangetoond dat we mee kunnen. Iedereen speelt dan in zijn taak. Tegen ‘kleintjes’ was dat lang niet altijd het geval met puntenverlies tot gevolg.”

Even schakelen, wat was de beste pot en de minste vertoning?

,,Vooral de eerste helft tegen Woubrugge was heel goed van onze kant. Toen hebben we ze van het veld gespeeld. Hazerswoudse Boys uit was niet best, maar die wedstrijd hebben we zwaar gemankeerd gespeeld. Nee, laten we het houden op Football Factory. Dat was belachelijk slecht.”

Volgend jaar nog steeds de zaterdagtak van UVS?

,,Dat is nog niet bekend. Er komen nog gesprekken in januari. Er speelt wel iets, maar ik weet simpelweg nog niet welke kant het opgaat.”

Wat wordt de top drie en waar eindigt UVS?

,,Ik ga voor DWO als kampioen, Blauw Zwart wordt tweede en ik tip Leidsche Boys als de nummer drie. Wij moeten in staat zijn om bij de eerste zes te eindigen. We hebben nu vijftien punten en dat is al bijna evenveel als vorig seizoen. De achterstand op de nummer vier is maar zes punten.”

UVS, in cijfers:

Thuis: 6-11-15-17

Uit: 7-4-10-26

Totaal: 13-15-25-43

Grootste zege: 4-1 tegen Woubrugge (thuis)

Grootste nederlaag: 0-7 tegen VVSB (thuis)