Na drie wedstrijden is UVS van de hatelijke nul af. In en tegen Nieuwerkerk werd afgelopen zondag met 2-2 gelijkgespeeld en zodoende behaalden beide teams het eerste punt in de eerste klasse B. De Leidse club deelt wel nog altijd de laatste plaats met Nieuwerkerk en dat valt toch een beetje tegen van de blauwwitten.

 

Middenvelder Koen Hogenboom vond dat UVS hier geen punt gewonnen had, maar twee verloren: ,,Dit is zonde. We hadden na drie wedstrijden gewoon op zes punten kunnen staan en dan doen we aardig mee in deze klasse. Nadat we 1-2 voor kwamen hebben we aardig wat kansen gehad. Die moeten er gewoon in, dan is het over. Nu krijgen we uit een scrimmage de 2-2 tegen, dat is heel zuur.”

 

Hogenboom keerde terug in de basis na een liesblessure en was meteen beslissend. Nadat de Leidenaren op achterstand waren gekomen was het Hogenboom die de gelijkmaker voor zijn rekening nam. ,,Tahir Akhamrane legde de bal terug en ik schoot hem lekker in de kruising. Daarvoor had ik ook al een kans gehad, maar die schoot ik net voorlangs. Vlak daarna kwamen we op voorsprong toen Tommy Bekooy een voorzet van alweer Akhamrane binnenkopte.”

 

UVS kreeg vervolgens een aantal kansen om de voorsprong te vergroten, maar de ploeg faalde in de afwerking. Met verstrekkende gevolgen, want na de gelijkmaker van Nieuwerkerk was het team van trainer Nico van der Salm niet meer bij machte om de drie punten binnen te halen. Ook niet tegen de inmiddels met tien man spelende Nieuwerkerkers. ,,Zij begonnen behoorlijk te provoceren”, vond Hogenboom. ,,De scheidsrechter had hen al twee keer rood kunnen geven. Uiteindelijk kwamen ze pas in de laatste minuut met een man minder, voor een overtreding die nog niet eens zo zwaar was. Die rode kaart had veel eerder gegeven kunnen worden.”

 

Volgende week mogen de Leidenaren het opnemen tegen de nummer twee van de competitie, Quick. Hogenboom is daar verre van bang voor: ,,We kunnen het iedereen in deze competitie lastig maken. Met een plaats in het rechterrijtje neem ik geen genoegen. Zoals ik al zei, we hadden zes punten moeten hebben uit de eerste drie wedstrijden, dus er is nog niets aan de hand.”