Nadat UVS vorige week zondag SJC helemaal zoek had gespeeld was afgelopen zondag Papendrecht het slachtoffer van de opmars van de Leidenaren. Op sportpark Slobbengors werd het 1-4 inhet voordeel van het team van Nico van der Salm, een eindstand die de verhoudingen maar matigjes weerspiegelde. UVS lijkt zich hersteld te hebben van een zwakke competitiestart en staat nu in de middenmoot van de eerste klasse B.

UVS-aanvaller Tahir Akhamrane is tevreden over het huidige spel van UVS: ,,We wisten dat we het konden, het kwam er alleen nog niet uit. Tegen Papendrecht lieten we weer wat van onze klasse zien, er zit veel voetbal in deze ploeg. Zij hanteerden alleen maar de lange bal, terwijl wij het middenveld in wilden spelen. Dat was nog best lastig op dit dramatische veld, maar toch creëerden we erg veel kansen, zeker in de eerste twintig minuten.” Dat resulteerde uiteindelijk in de openingstreffer van Ruben Leugering, na een actie van Akhamrane zelf. ,,Ruben schoot die bal er mooi in. En even later maakte Gökhan Yazici er 0-2 van, toen zaten we op rozen.”

Toch gaf Akhamrane toe dat hij nog niet helemaal zeker was van de overwinning. UVS was weliswaar op 0-3 gekomen door Jochie Sebrechts na weer een assist van Akhamrane, maar nadat Papendrecht wat terugdeed moesten de Leidenaren toch nog oppassen. ,,Dan denk je: het zal ons toch niet gebeuren? Maar we pakten het heel volwassen op. We bleven voetballen en scoorden uiteindelijk nog de 1-4, wederom door Jochie.”

Wat precies de oorzaak is van de ommekeer bij UVS weet de behendige buitenspeler niet. ,,Eigenlijk is er niets veranderd. Onze trainer bleef erop hameren dat we moesten blijven voetballen, omdat we dat zo goed kunnen. Ik denk dat we nu meer als team spelen en dat hebben we aan onze trainer Van der Salm te danken”, doceert Akhamrane. ,,We hebben een aantal jonge spelers die beter luisteren naar de ervaren jongens zoals Joeri Onderwater, Jesper Neuteboom en mijzelf. Daar wordt iedereen beter van, dat merk je bijvoorbeeld sterk aan jongens zoals Yazici.”

Ondanks dat het nog een kleine maand wachten is, verheugt Akhamrane zich al op de wedstrijd van UVS tegen FC Boshuizen: ,,Zij doen het ook heel erg goed, dus als wij deze vorm kunnen vasthouden kan het nog een hele leuke wedstrijd worden. Wat onze doelstelling is? Ik denk dat wij moeten mikken op een plek in het linkerrijtje. Ik heb in elk geval geen zin in degradatievoetbal, absoluut niet.”