HomeTweede klasseUVSUVS (za) verrast Leidsche Boys in derby

UVS (za) verrast Leidsche Boys in derby

-

ts-leidscheboysDe zaterdagtak van UVS bleek dit seizoen thuis tot nu toe een sta in de weg voor de topploegen in de Vierde Klasse A. DWO en Woubrugge kregen in hun uitduels met UVS allebei klop. Bij dat rijtje schaarde zich afgelopen zaterdag ook Leidsche Boys (za), terwijl het eerder dit seizoen in eigen huis nog won (4-1).

Leidsche Boys was dus vooraf zeker de favoriet; zeker ook omdat er een duidelijk verschil in punten was op de ranglijst. Het wist deze favoriete rol echter niet waar te maken. Na een half uur spelen stond de ploeg van Joop Lamers namelijk al op een riante 3-0 voorsprong door doelpunten van Martijn van de Vos, Arendo de Vries en en Spyros Lekkai. Ondanks de ruime achterstand gaf Leidsche Boys niet op en maakte het een minuut vóór het rustsignaal de aansluitingstreffer via Leroy Brooks. Tussendoor had Leidsche Boys nog wel een aantal kansen om te scoren, waaronder een bal tegen de onderkant van de lat.

Een pijnlijk moment vond de niet-fitte Joost Schellingerhout, die de wedstrijd vanaf de bank aanschouwde. ,,We hadden pech dat de bal onderkant lat terug in het veld stuiterde, maar we hadden nog meer pech met het feit dat er uit de tegenstoot 2-0 werd gemaakt. De eerste helft hadden we goede mogelijkheden, maar we wachtten constant te lang met schieten op de goal. Gelukkig kwamen we goed uit de kleedkamers en scoorden we vrij rap de 3-2 via Youssef Mizab. Dan weet je dat drie punten er nog inzitten, maar we maakten de kansen gewoon niet af. We schoten geloof ik de tweede helft twee keer op de paal, één keer op de lat en tenslotte stond één van onze gasten nog alleen voor de keeper. Je moet een beetje geluk hebben, maar vandaag zat het ons echt niet mee. Overigens vond ik dat kunstgras wel even wat heel anders dan gewoon gras.’’

Vlak voor tijd kreeg Sem Schilthuizen nog de kans om alsnog een punt binnen te halen voor zijn ploeg, maar zijn kopbal vloog net naast het doel. Het was dus nog billenknijpen de tweede helft voor UVS.

UVS-middenvelder Raoul Frankhuizen vond dat zijn eigen ploeg niet mocht mopperen. Frankhuizen: ,,We zijn goed weggekomen, mede ook door goed keeperswerk van Alex Vergeer. We konden alleen maar standhouden de tweede helft en dat is ons gelukt. Jammer dat we voor rust die tegentreffer nog krijgen te verwerken; dan ga je niet lekker de rust in en na de pauze wordt het dan natuurlijk moeilijk tegen Leidsche Boys. Het elftal bestaat gewoon uit goede voetballers, die agressief druk zetten. Zij maakten de kansen niet af en wij wel.”

Hoe komt het dat jullie in eigen huis tot meer in staat zijn dan in uitduels?

Frankhuizen: ,,Ik denk doordat er veel supporters bij ons langs de kant staan; dat steunt de ploeg gewoon heel erg.’’

Aankomend weekend treedt op eigen terrein Leidsche Boys aan tegen GWS, de ploeg die afgelopen zaterdag haar eerste overwinning van dit seizoen boekte (2-1 op Oosterheem). UVS gaat op bezoek bij Hazerswoudse Boys, afgelopen weekend niet acterend vanwege een afgelasting.