De ene remise is de andere niet

-

artikel image_valke_2

Zes gelijke spelen na negen wedstrijdronden en opnieuw een voorsprong verspeeld in de slotfase. Met een beetje meer geluk in deze en voorgaande duels was de koppositie haalbaar geweest. Toch keerde na de gelijkmaker van HVC’10 in blessuretijd de realiteit snel terug bij Valken’68 (podcast onderaan het artikel: interview met de trainer).

De fusieclub uit Hoek van Holland was na de 2-1 bij rust hevig op zoek geweest naar de gelijkmaker en verdiende de late remise in elk geval wel. ,,Een beetje zuur, dat die gelijkmaker nog valt, maar als we eerlijk zijn toch een gewonnen punt”, sprak Andries Wendt na afloop.

Vooral Erwin van der Nagel fungeerde als sta-in-de-weg voor de andere sterke promovendus in de Tweede Klasse C. De Valkenburgse aanvoerder moest wel na negen minuten capituleren op een inzet van Remco Koornhof. Halverwege de eerste helft kwam Valken'68 op gelijke hoogte, toen Ronald Kuijt een hoekschop van Bas Conradi inkopte. De hoekschop was het directe gevolg van een redding van de Hoekse keeper op een vrije trap van Roel Heemskerk.
In de toegevoegde tijd van de eerste helft verwerkte de verdediging van de bezoekers een uittrap van Van der Nagel slecht en bracht William van Voorbergen met een fraaie lob de 2-1 voorsprong op het bord.

Na rust stond de thuisploeg met de rug tegen de muur. Wendt bracht met Patrick Koekebakker en Bastiaan de Mooij ervaring in de hoop het tij te keren. Op een enkele kans van Recica en De Mooij na, bleef het vooral kansen regenen voor HVC. Met dank aan voortreffelijk keeperswerk leek de 2-1 toch de boeken in te gaan. Pas in de extra tijd bezorgde Jeroen Rensen de bezoekers, door Wendt in deze vorm bestempeld als kampioenskandidaat, de verdiende gelijkmaker.

Valken'68 – HVC’10 2-2 (2-1). 9. Remco Koornhof 0-1; 21. Ronald Kuijt 1-1; 45+1. William van Voorbergen 2-1; 90+1. Jeroen Rensen 2-2. Gele kaarten: Jeroen Haasnoot, Lesley de Vries (Valken'68), Dennis Boon (HVC’10).

Opstelling: Erwin van der Nagel, Erwin de Ridder, Leon Kuijt, Roel Heemskerk, Jeroen Haasnoot, Ronald Kuijt (Patrick Koekebakker/55), Bas Conradi, Herman Varkevisser, Herman Binnendijk (Bastiaan de Mooij/65), Artan Recica, William van Voorbergen.

Bron: Ton de Vries, Valken’68