Andries Wendt dacht dat na een kwartier spelen dat het ‘een appeltje-eitje’ zou worden voor Valken’68 om de punten op te halen bij Lyra. Uiteindelijk kwam de trainer bedrogen uit, want de Valkenburgers leden de eerste nederlaag van het seizoen (2-0).

 ,,Het was dramatisch slecht, hoewel het er zo dus even niet naar uitzag. Geen strijd, geen beleving. We hebben in de gehele wedstrijd de bal niet vier keer achter elkaar bij een medespeler gekregen. Dat verdien je ook niets, hoewel zij ook slecht speelden.”
 
In de openingsfase waren Joeri Driebergen en Artan Recica nog wel in de buurt gekomen van een voorsprong. Ondanks de nederlaag heeft de promovendus slechts een achterstand van drie punten op de koploper als de nieuwe nummer zeven van de ranglijst.
 

Aanvaller Driebergen kon er ook niet omheen dat Valken onder de maat had gespeeld.

,,Het was een ronduit slechte wedstrijd van onze kant. Enkel in de eerste tien minuten liep het nog wel, maar daarna speelden zij zich naar een terechte overwinning. Lyra was feller, toonde meer inzet en bijna elke tweede bal pikten zij op.”
 

Hoe kan Valken, doorgaans zo strijdbaar, het nu juist afleggen op dat onderdeel?

,,Voor mij is dat ook iets ongrijpbaars. Afgelopen donderdag werd er juist superscherp getraind. Op donderdag is er een partijspel, waarbij de verliezers latje trappen moeten spelen om tot het ‘lulletje van de week’ te komen. Na een halfuur heeft de trainer het partijspel stil gelegd, want er kwam maar geen winnaar. Iedereen moest nu schieten en Robin Noort kreeg de twijfelachtige eer om te verliezen. Hij is dan de waterdrager en moet een Barca-shirt aan met als tekst ‘het lulletje van de week’. Ook is hij verantwoordelijk voor het bier. Ach, ik was dat vorig seizoen drie keer op rij. Maar het geeft maar aan dat ik er niets van begrijp dat het verschil met de inzet van donderdag zo groot was.”
 

Vorig seizoen scoorde jij aan de lopende band. Nu lezen we je naam niet bij de doelpuntenmakers. Wat is er aan de hand?

,,Dat klopt. Ik heb een prima voorbereiding gehad, waardoor ik een basisplaats afdwong. In de eerste vier competitieduels ging het helaas niet zo lekker, waarna ik naar het tweede elftal ben gezet. Nu kreeg ik weer een kans in de basis.”
 

Wat was jouw idee daarover?

,,Een terugslag heeft iedereen wel eens. Ik dacht echter dat ik mij er niets van zou aantrekken en dat ik me wel terug zou vechten. Toch baalde ik er stevig van en recent heb ik een gesprek met de trainer aangevraagd. In een verhelderend gesprek heb ik tekst en uitleg gekregen en heeft hij mij aangegeven dat hij heel veel vertrouwen in mij heeft en zal houden. De trainer weet wat ik kan, maar dat moet er nu ook weer eens gaan uitkomen.

Ik voel nu dat ik aan het terugkomen ben en maak me geen zorgen. Het is enkel wel wennen geweest, want vorig seizoen speelde ik alles.”
 

De nederlaag is er na maanden dan toch. Gekeken naar de stand is er nog niets aan de hand. Wat is jouw mening daarover?

,,Ik denk dat Valken nog steeds in de kopgroep mee kan. Eigenlijk zijn we dit seizoen nog niet de mindere geweest van tegenstanders. Enkel tegen Lyra was de verliespartij terecht, puur omdat we zelf zo slecht speelden. Maar we hebben een prima groep staan met kwaliteit, gezelligheid en ervaren spelers. Deze nederlaag moeten we gauw van ons afspelen.”

De wedstrijd in 90 seconden samengevat


{saudioplayer}http://k003.kiwi6.com/hotlink/a271k296dq/lyra_valken68_nov_2011_trainer_valken.mp3{/saudioplayer}

 RTV katwijk banner