artikel image_valke_1Andries Wendt zag een 0-3 voorsprong als sneeuw voor de zon verdwijnen in de uitwedstrijd bij DUNO. ,,Deze 3-3 voelt als een nederlaag. Er was een uur lang niets aan de hand en we controleerden de wedstrijd.”
Valken’68 liet zo na om zich op de tweede plaats te nestelen.

,,Na de 1-3, een buitenspeldoelpunt, raakten we de kluts kwijt. De 3-3 was overigens een betwistbare strafschop. Achteraf had er ook niet veel langer doorgespeeld moeten worden, want dan was het nog verder fout gegaan”, sprak Wendt zuur.

Topschutter Artan Recica zette zijn handtekening onder de eerste twee doelpunten, de laatste vanaf de stip. Ronald Kuijt leek met zijn treffer voor absolute zekerheid te zorgen, maar daar dacht de Haagse ploeg dus anders over.

Bas Conradi, in de laatste vijf competitie duels wel deel uitmakend van de hoofdmacht, had  er wel een verklaring voor waarom Valken’68 zichzelf toch nog in de problemen bracht.
,,Na een uur denk je met 0-3 op rozen te zitten, maar ik sluit mijn ogen ook niet voor wat er verder gebeurde. Zij krijgen in de eerste tien minuten drie grote kansen en dan mag je van geluk spreken dat je die fase zonder kleerscheuren doorkomt. Twee keer schoten ze naast en die andere werd prima gepakt door Erwin (Van der Nagel, red.). Na de 0-3 vergaten we te voetballen en wat dat betreft was dit een kopie van DSVP.”

Conradi, zelf de aanleiding tot de 0-2 omdat een overtreding op hem werd bestraft met een penalty, was de hele wedstrijd al onder de indruk geweest van de voorste linie van DUNO.
,,Ja, dat waren snelle jongens. Ze bleven ook gevaarlijk, hoewel we de controle dus wel hadden. Na de 1-3 ging het publiek er achter staan. Ik weet niet of je het complex daar kent, maar via de mensen op het dakterras achter het doel kreeg DUNO opeens vleugels. We raakten in paniek en van ons voetbal bleef niets meer over. We kwamen na de 3-3 ook nog goed weg met een bal op de paal en weer een redding van onze sluitpost. Het neemt allemaal niet weg dat we ook de 0-4 hadden kunnen binnenschieten en dan ben je klaar. Onze eigen stomme schuld om dit weg te geven.”

Conradi volgt het amateurvoetbal op de voet. ,,Ja, ik struin alles af en zo weet ik ook dat de tweede klasse C een hele rare competitie is. In deze klasse wordt de meest stabiele ploeg kampioen. Ik vind dat wij mee moeten kunnen doen. Als promovendus doe je het natuurlijk niet verkeerd door na acht duels nog ongeslagen te zijn. Aan de andere kant was het mogelijk geweest om DSVP en DUNO te verslaan en als je dan de stand erbij had bekeken, zou Valken een punt boven de huidige koploper hebben gestaan. Dus tja, we zijn tevreden maar er zit nog meer in. Het was dan ook niet voor niets dat de vraag zich na afloop voordeed met hoeveel voorsprong wij wel zeker zijn van een zege.”

DUNO – Valken’68 3-3 (0-1). 40. Artan Recica 0-1; 47. Artan Recica 0-2; 53. Ronald Kuijt 0-3; 59. Djamel Leeflang 1-3; 78. Rico Luijando 2-3; 81. Stephan van der Kruk 3-3.

Opstelling: Erwin van der Nagel, Erwin de Ridder, Robin Noort, Roel Heemskerk, Jeroen Haasnoot, Ronald Kuijt, Leon Kuijt, Bas Conradi, William van Voorbergen, Artan Recica, Herman Varkevisser.