Pijnacker- Valken’68 heeft het eerste punt binnen in de tweede klasse, maar goed bezien zouden dat er al drie moeten zijn. Tegen DSVP werd een 0-2 voorsprong uit handen gegeven.

 

Bas Conradi was één van de doelpuntenmakers en was toch wel content met het gesprokkelde punt. Waarom?

 

,,We komen uit de derde klasse en speelden meteen tegen een titelkandidaat, zoals zij zichzelf zien. Als je dan met 0-2 voor weet te komen, doe je het niet slecht. Vorig seizoen was een voorsprong van twee doelpunten op zeker genoeg voor de winst, maar dat is nu niet meer zo. Het is jammer dat we vergaten te blijven voetballen.”

 

Dat is ook de kreet die gehoord werd uit de koker van Andries Wendt. Kan je het verklaren waarom jullie het weggaven?

 

,,Na een uur ging DSVP opportunistisch spelen, logisch ook. We raakten daarvan niet in paniek, maar onze eindpass kwam niet meer aan en het werd slordiger. Bij ons leefde ook de gedachte dat de gelijkmaker, heel kort voor tijd, een buitenspeldoelpunt was. Dat is natuurlijk wel balen, anders win je deze pot wel.”

 

Wendt gaf na afloop aan dat Valken met het punt op de kaart staat. Hij heeft ook veel vertrouwen in een heel goed seizoen. Jij ook?

 

,,In de voorbereiding bewezen we al dat we er goed voor staan. Tegen DVP hebben we bewezen dat we als ploeg zeker wel wat kunnen, ook nu we een sport hoger spelen op de ladder. We gaan het allemaal wel zien, maar ik denk dat de tweede klasse een hele rare competitie tegemoet gaat.”

 

Jij scoorde de 0-2 en was dus even de gevierde man. Begon je eigenlijk in de basis?

 

,,Nee. Ronald Kuijt heeft de eerste helft gespeeld en het tweede bedrijf was voor mij. Vorig seizoen was ik nieuw en heb ik een basisplaats afgedwongen. Nu zijn er weer nieuwe jongens bijgekomen en moet je weer afwachten of je een basisplaats krijgt wekelijks. Tot nu toe heb ik drie helftjes gespeeld. Op het toernooi bij GHC, voor de beker tegen Quick Boys 2 en dus afgelopen zaterdag. Ik zal mijn stinkende best doen om erin te komen en wat dat betreft is het natuurlijk leuk dat je als invaller een goaltje meepikt. Maar ik had liever niet gescoord en met 0-1 gewonnen.”