artikel image valke 2Voor de zevende keer dit seizoen kwam Valken’68 een gelijkspel overeen met de tegenstander. In Voorburg kwamen Forum Sport en de Valkenburgers ieder eenmaal tot scoren. Trainer Andries Wendt en speler Leon Kuijt keken niet bepaald met genoegen terug naar het duel met de ploeg die evenveel punten heeft als de bewoners van ‘t Duyfrak.

Wendt: ,,Wij scoorden drie keer, maar er werden twee goals van ons afgekeurd. Daarom kan ik niet anders dan teleurgesteld zijn en benoem ik de grensrechter van Forum Sport tot de beste man van het veld”, merkte Andries Wendt cynisch en ontevreden op.
De trainer was dus van mening dat zijn ploeg bestolen was en die mening werd ook gedeeld door collega Wim Eilander.

,,Aan de andere kant moet ik ook vaststellen dat wij in de eerste helft ontzag hebben getoond voor de tegenstander en dan vraag je om problemen.”
Die kwamen er ook voor Valken’68 en met een 1-0 achterstand halverwege mochten de bezoekers niet mopperen. Na de pauze zag Wendt dat zijn ploeg energieker voor de dag kwam en werd één treffer van Bastiaan de Mooij wel goedgekeurd. De nu nummer zes van de ranglijst eindigde het duel met tien man, omdat Artan Recica twee keer een gele kaart kreeg voorgehouden.

De trainer van Valken mopperde dus over onrecht, maar stak de hand ook in eigen boezem voor wat betreft het niet denderende optreden van zijn ploeg. Kuijt kon zich wel vinden in die samenvatting.
,,Dit was van onze kant geen goeie wedstrijd. Zeker het begin was ronduit slecht. Vooral voor de pauze verloren we bijna alle duels ‘om de tweede bal’. Forum Sport schoof al snel twee spelers door, waardoor wij niet aan opbouw toekwamen. Daardoor speelden we alles lang, zonder al teveel succes. En dat zij scoorden was wel logisch, want ze kregen alleen al vijftien corners. Door de zon werden we gelukkig maar eenmaal geklopt uit zo’n hoekschop.”

Wendt noemde Kuijt wel een positieve uitzondering, maar daar ging de Katwijker niet in mee. ,,Nee, dat heb ik zelf niet zo gezien. Dit Valken had geen uitblinkers. Gelukkig hebben we in de tweede helft wel meer laten zien en kwamen we ook verdiend terug. Ik denk ook te mogen stellen dat we benadeeld zijn. De Mooij kreeg een keer een zet in zijn rug in de zestien. Die had er op gekund. Maar in een andere situatie werd hij opzichtig onderuit getrokken. Dat was zeker een pingel. En dan hebben we nog die goal van Artan. Een zuivere goal werd ons daar ontnomen. Natuurlijk heb ik daar de smoor over in, maar ik vergeet ook de eerste helft niet van onze kant.”

Het kan dus allemaal nog wat beter bij Valken, waardoor de ploeg zicht kan houden op een hoge klassering. ,,Laatste tegen Haaglandia knalden we er wel vanaf het begin in en dan kan je een wedstrijd ook naar je hand zetten. Als we dat in de rest van het seizoen kunnen opbrengen, geloof ik er serieus in dat we mee kunnen doen om het kampioenschap. Enkel HVC’10 sprong er wat mij betreft enigszins uit aan de bovenkant. En ik heb zo links en rechts ook begrepen dat ploegen bang voor ons zijn. Dus we gaan op zich wel de juiste kant uit.”

Interview met Bastiaan de Mooij, speler van Valken’68


{saudioplayer}http://k002.kiwi6.com/hotlink/onrckm4e7c/valken031212.mp3{/saudioplayer}

 RTV katwijk banner