artikel image valke 2Na het eerste verlies in de competitie -vorige week in het uitduel bij Lyra- had Valken ’68 afgelopen zaterdag wat goed te maken tegen Haaglandia. Een belangrijk duel voor de ploeg van Andries Wendt om zich in de top van de tweede klasse C te nestelen.

Valken moest het daarbij echter wel stellen zonder de geschorste Robin Noort, die dit seizoen al vijf gele kaarten verzamelde. Opvallend was daarnaast dat Valken begon met een aantal wijzigingen ten opzichte van het vorige duel. Bovendien stond er ook een nieuw middenveld met onder andere Emiel van der Plas en Herman Varkevisser. Ondanks dat, wist Valken ’68 de Rijswijkers met 2-0 te verslaan.

Vanaf het begin van de wedstrijd merkten de Valkenburgers dat Haaglandia toch wel een sterke ploeg is; de Rijswijkers kregen onmiddellijk een aantal kansen om de score te openen. Dat gebeurde uiteindelijk echter aan de andere kant van het veld: na slecht wegwerken van een schot door de Haaglandia-keeper kwam de bal voor de voeten van Bastiaan de Mooij, die de bal gemakkelijk kon intikken. De ‘bevrijdende’ goal kwam voor Valken na een uur spelen, nadat uitploeg Haaglandia eerst nog een aantal kansen om zeep had geholpen. Na goed voorbereidend werk van Varkevisser en na de voorzet van William van Voorbergen kwam de bal op het hoofd van spits Artan Recica, die de bal via de lat binnenknikte: 2-0. De overwinning kwam hierna niet meer in gevaar en zo kon Valken tevreden zijn over de prestatie.

Herman Varkevisser: ,,We waren voor de wedstrijd erg gebrand op deze overwinning door de nederlaag van vorige week. Bovendien was bij ons bekend dat Haaglandia een sterke ploeg heeft, dus we wisten wat we konden verwachten. Daarom vochten we ook voor elke bal en met dit nieuwe middenveld ging het ook erg lekker moet ik zeggen. Elke tweede bal werd veroverd door de middenspelers.’’

De geschorste Robin Noort moest vanaf de kant toekijken en zag dat zijn vervanger Lars Ravensbergen, speler van Valken 2, het bijzonder goed deed. Hij werd zelfs uitgeroepen tot ‘man of the match’. Daarmee kwam Noort tot de conclusie dat hij hevige concurrentie krijgt. Noort: ,,Hij speelde erg goed en terecht ook dat hij tot man van de wedstrijd is uitgeroepen. Natuurlijk is het vervelend voor mijn positie binnen het elftal, maar ik heb zelf altijd gevoetbald met Lars, dus ik gun het hem ook wel.”

Volgend weekend zou Valken het opnemen in de beker tegen DCV. De wedstrijd wordt echter gespeeld op de dinsdag daarna, omdat DCV op de zondag speelt. De ploeg uit Krimpen aan den IJssel staat op dit moment laatste in de tweede klasse D.