Drie ploegen die vooralsnog boven Valken’68 gerangschikt staan in de stand, wisten de Valkenburgers niet te verslaan. Tot zaterdag was Zevenhoven lijstaanvoerder, maar ook die ploeg bleef steken op 0-0 tegen de formatie van Andries Wendt.

 

Een op het oog uitstekende prestatie, maar bij de Valkenburgers leefde toch vooral het idee dat er meer te halen was geweest. ,,Op zich kan ik leven met een punt, want het was een leuke pot voetbal van beide kanten. Toch denk ik dat wij de betere ploeg waren en ons werd ook een zuivere penalty onthouden. Zevenhoven is een ploeg die gedoseerd kan spelen en hun counter is erg gevaarlijk”, aldus Wendt.

 

Artan Recica, vorig seizoen aan de lopende band scorend voor zijn ploeg, ging nog een stapje verder. ,,We waren veel beter, naar mijn idee. Zij hanteerden alleen maar de lange bal. Eigenlijk vond ik het gewoonweg een ploeg die speelde met angst. Zevenhoven is niet erg gevaarlijk geworden en Gouda, waar we vorige week tegen speelden, heeft een veel betere ploeg. Het is op zich geen beroerd resultaat, maar wellicht hebben we zelf te behoudend gespeeld.”

 

Over de tegenstanders die Valken trof tot dusverre is Recica niet erg te spreken. ,,Gouda was wel een sterke tegenstander, maar van de andere drie ploegen (Zevenhoven, RAS en DSVP) ben ik niet onder de indruk. Daar moeten we boven kunnen eindigen. We zijn op de goede weg en als we dit verder kunnen uitbouwen, kan er best een hoge klassering in zitten voor Valken’68.”

 

Gescoord werd er dus niet in Zevenhoven, maar kansen waren er weldegelijk voor de geelhemden. ,,Zelf heb ik ook kansen gekregen. Een kopbal telde ik eigenlijk al, maar die keeper dook de inzet uit de bovenhoek. Met nog enkele seconden te spelen kreeg ik een voorzet vanaf links van William Voorbergen. Mijn schot werd duidelijk met de hand beroerd en in mijn ogen verdienden we een pingel. De scheidsrechter gaf aan dat het geen opzettelijke handsbal was. Vrijwel direct daarna floot hij af dus we hadden kunnen eindigen met een penalty en dus mogelijkerwijs een overwinning. Ook hun trainer vond het na afloop een strafschop. Balen dus dat de scheidsrechter het anders zag.”

 

Misschien kreeg Valken vorige week te veel, maar nu dus te weinig. ,,Vorige week zat winst er ook in, hoewel dat misschien diefstal zou zijn geweest. Nu hadden we absoluut recht op meer. We hebben een leuke ploeg en als alles fit is, kunnen we met alle tegenstanders wedijveren. Nu moeten we nog gaan uitstralen dat wij van de andere ploegen kunnen winnen. Twee keer gelijkspelen is best aardig, maar ik win liever weer eens want dat schiet wat meer op.”

 

Wendt heeft het aardig staan in Valkenburg. Waar denk jij dat zijn kracht ligt? ,,Deze trainer geeft de spelers veel vertrouwen en hij weet ook goed om te gaan met de nummer twaalf, dertien en veertien binnen de groep. Zijn uitleg is helder en er is geen gezeur van wisselspelers. Dat is zijn verdienste. Bas Conradi stond vorig jaar in de basis, maar mokt nu bijvoorbeeld niet omdat hij er even niet in staat. Elke invaller wil zich bewijzen en dat is een goed teken.

 

Recica is van mening dat hij zelf nog moet verbeteren dit seizoen. ,,Ik scoor te weinig. Dat komt vast wel weer, maar als spits moet je nu eenmaal goals maken. Wel voel ik dat de andere jongens ook alle vertrouwen houden dat het wel goed komt met mijn doelpunten.”

 

SVC is de volgende klus voor Valken. Een tegenstander die pas drie punten vergaarde. ,,Ik denk dat het net zo’n ploeg is als RAS. Echt werkvoetbal dus. Schrijf maar met potlood op dat we nu weer eens drie punten gaan bijschrijven.”