artikel image valke 1Valken ’68 wacht aankomende zaterdag een belangrijk duel in de Tweede Klasse C. Het is aanhaken of afhaken, want het verschil in punten in de bovenste regionen is miniem te noemen.

De ploeg van trainer Andries Wendt staat weliswaar maar drie punten achter op DSVP, maar er zijn meer clubs die hopen dat de koploper punten verspeelt. Een club waarvoor hetzelfde verhaal geldt, is de aankomende tegenstander van Valken: Forum Sport. De Voorburgers zijn op dit moment terug te vinden op de vijfde plaats in de rangschikking met een gelijk aantal punten als Valken. Overigens deden de Valkenburgers afgelopen dinsdag veel vertrouwen op door het midweekse bekerduel – tegen het laaggeklasseerde DCV (zondag Tweede Klasse) – winnend af te sluiten (0-2). In dit duel werd een aantal basisspelers rust gegund met het oog op de belangrijke wedstrijd. Één van die spelers was Jeroen Haasnoot, die dinsdag maar voor een uurtje meedeed.

Haasnoot: ,, Het was een makkelijke wedstrijd, maar zo’n wedstrijd moet je wel zien te winnen. Een aantal jongens heeft rust gehad in verband met het duel tegen Forum Sport. Afgelopen zaterdag hadden we ook vrij, omdat we natuurlijk een bekerduel speelde. Op de donderdagtraining zullen we nog de laatste dingen doornemen voor de wedstrijd, maar we moeten gewoon van onze eigen krachten uitgaan. Ik had gezien dat Forum Sport veel doelpunten maakt, maar ook veel goals tegen krijgt. Dus ik denk dat ze een aantal rappe jongens voorin hebben. Helaas moeten we het wel stellen zonder Emiel van der Plas, die vier weken buitenspel staat vanwege een verdraaide knie, en Leo Kuijt. Voor de rest zijn we volgens mij compleet, want we hebben ook geen schorsingen meer.’’

Even over jou als voetballer; hoeveel wedstrijden speelde jij tot nu toe voor Valken en hoe ben je daar eigenlijk terecht gekomen?

Haasnoot: ,,Dit seizoen heb ik eigenlijk alles gespeeld, net als vorig seizoen. Ik speel nu voor mijn tweede seizoen bij Valken en ik heb het zonder meer prima naar mijn zin. Vorig jaar natuurlijk door het kampioenschap en dit jaar doen we het ook weer goed. Ik ben nu 22 jaar en heb in de jeugd altijd gespeeld bij VV Katwijk.’’

Bedankt Jeroen en veel succes aankomende zaterdag!