Een dik uur wist Valken’68 de nul te houden in het bekerduel tegen hoofdklasser Alphense Boys. In de eerste helft lagen er zelfs mogelijkheden de score te openen, maar Herman Binnendijk en Harmen de Vries kozen niet de beste oplossing in de gegeven situaties. Als de Alphenaren versnelden wankelde het Valkenburgse verzet, maar lat, paal en onzorgvuldigheid stonden succes voor de bezoekers in de weg.

Uiteindelijk kon iedereen leven met 0-0 halverwege, maar na rust namen de gasten het heft nadrukkelijk in handen. Het leidde tot een afgekeurd doelpunt van Shijie Hu (hands) en de openingtreffer van de 39-jarige ex-prof Raoul Henar die een voorzet van links hard achter Van der Nagel schoot. Een ongelukkige 0-2 sloot de boeken voor dit bekerduel. Roel Heemskerk raakte na een sterke tackle uitgeschakeld door een onbedoelde tik in het gezicht, invaller El Boutaybi rondde beheerst en fraai af.

Artan Recica kreeg nog een aardige kans op 1-2 na de enige lopende Valkenaanval in de tweede helft. Het duel kabbelde daarna naar het einde, met veel spelers voor wie negentig minuten in deze fase van de voorbereiding rijkelijk lang leken de duren.

De strafschoppenserie (voor als twee of drie clubs gelijk eindigen) werd door Valken’68 gewonnen met 5-4. Erwin van der Nagel stopte de laatste penalty, nadat beide teams er eerder al eentje misten. Of dat enig effect zal sorteren, valt te betwijfelen. Valken’68 en Alphense Boys spelen beide nog tegen DCV. Valken’68 dinsdagavond (20:00u) in Krimpen a/d IJssel, waarna Alphense Boys het zondag thuis mag afmaken voor een plaats in de eerste KNVB Bekerronde tegen Montfoort op 24 augustus.

 

Door Ton de Vries / bron: website Valken’68