Ook in de derde ontmoeting in de tweede klasse bleef Valken’68 fier overeind, tegen een tegenstander die verwacht wordt bij de ploegen met titelaspiraties. In Valkenburg werd niet gescoord.

 

In de eerste helft waren de bezoekers de betere ploeg in Valkenburg. De snelle buitenspeler Mohamed Saber was in de openingsfase nadrukkelijk aanwezig. Eerst kopte hij een bal gevaarlijk op het doel van Valken’68, maar zijn tweede kans was nog groter. In kansrijke positie schoot hij naast. Valken’68 kreeg in de eerste helft maar weinig kansen, enkel invaller Leon Kuijt (in het veld gekomen voor Ronald Kuijt) was met zijn kopbal dichtbij een doelpunt.

 

De thuisclub kon in de tweede helft meer weerstand brengen. Er werd meer druk na voren gezet en er ontstonden ook wel wat kansen. De grootste was er voor Herman Varkevisser, die alleen voor de Goudse doelman Jeffrey Vonk verscheen. Varkevisser moest zijn meerdere erkennen in de sluitpost. Ook kon Vonk redding brengen op een goed genomen vrije trap van Roel Heemskerk. Invaller William van Voorbergen had ook nog een mogelijkheid op een goal, maar de Valkenburgers kregen het niet voor elkaar om Gouda af te laten trappen. In de slotfase van de wedstrijd kregen de bezoekers de grootste mogelijkheid voor de overwinning. Na een snelle uitbraak en een 3 tegen 1 situatie leek Valken alsnog te verliezen, maar Gouda liet na te scoren. Emiel van der Plas kon in een uiterste poging redding brengen. 

 

Trainer Andries Wendt: ,,Wij kwamen voor rust een paar keer goed weg en in de tweede helft was dat andersom. Dit was een sterkte tegenstander met individuele kwaliteiten, waartegen we ons goed staande hebben gehouden.”

 

In de vierde speelronde wacht nu koploper Zevenhoven. ,,Eens zien of we het gaatje kleiner kunnen maken”, sprak Wendt monter. Zevenhoven is nog de enige ploeg zonder puntenverlies in 2C.

 

Valken’68: Erwin van der Nagel, Lesley de Vries, Robin Noort, Roel Heemskerk, Jeroen Haasnoot, Ronald Kuijt (31. Leon Kuijt), Erwin de Ridder (64.William van Voorbergen ), Emiel van der Plas, Artan Recica, Joeri Driebergen en Herman Varkevisser.

Mede met dank aan bron Valken’68