artikel image_valke_2Valken’68 heeft de derby tegen Oegstgeest – zonder groots te spelen overigens – met een klinkklare 4-0 afgesloten. De bezoekers van over de Oude Rijn kregen een lesje in doeltreffendheid. In een kwartier stond het 2-0 en na een dik uur was het duel met 4-0 gespeeld.

 

Maar eerst moest Erwin van der Nagel aan de bak. In de allereerste minuut dook Niels Zandbergen vrij voor hem op, maar de keeper wist met de voet redding te brengen. Twee minuten later schoot de vrijstaande Ronald Kuijt een corner van Herman Varkevisser in de touwen en lag de thuisclub op een winstkoers die het nooit meer zou verlaten.

 

Niet dat de in het wit geklede Oegstgeestenaren van plan waren zich te laten afbluffen, maar de inzetten van Jan Ravensbergen en Bob den Hollander (volley naast en schot over) troffen geen doel. Dat deed de fraaie lob van Artan Recica na een kwartier spelen dus wel. Hij bedankte teamgenoot Conradi voor een prima balverovering en liet de voor zijn doel geposteerde Van der Steen met een magnifieke boogbal kansloos.

 

Het restant van de eerste helft was voor Valken’68, maar Ronald Kuijt (vooral als aanspeelpunt op het middenveld sterk spelend) en Recica wisten de derde niet te produceren. Het zou over de hele helft gezien ook geflatteerd zijn geweest.

 

Oegstgeest kwam met nieuw elan uit de kleedkamer. Trainer Arie van Duijn offerde centrale verdediger Ciere voor aanvaller Kamphues en de gasten drongen de gastheren terug op eigen helft. Jeroen Haasnoot (kopbal van de lijn) en Leon Kuijt moesten Van der Nagel bijstaan en Zandbergen vuurde met links een goed opgezette aanval van de rechter naar de linker flank over de doellat. De noodzakelijke wissel van Ronald Kuijt na 53 minuten maakte het de thuisclub lastig om onder de toegenomen druk uit te komen.

 

Met 2-1 had het wedstrijdbeeld kunnen kantelen, maar wat gebeurde leek sprekend op het verloop van de eerste doorgang. William van Voorbergen speelde af naar Recica, die wel/niet (doorhalen wat niet van toepassing) vanuit buitenspelpositie de 3-0 aantekende. Hevige protesten van Oegstgeester kant konden arbiter De Mik niet vermurwen en met de 4-0 van twee minuten later (vrije trap Roel Heemskerk) was de wedstrijd definitief gespeeld.

 

De mannen van De Voscuyl konden op zoek naar een eretreffer hun frustraties maar nauwelijks bedwingen, terwijl invaller Binnendijk en Recica (paal) niet voldoende wisten te profiteren van de geboden ruimte om 5-0 te maken. Valken’68 sluit na twee zeges op rij knap aan bij de kopgroep (vierde met 1 punt achter de drie koplopers) en mag over twee weken naar DUNO op de Haagse Dynamiek. Eerst wacht op 22 oktober het bekertreffen (eerste knock-outronde) bij tweedeklasser Spirit in Ouderkerk a/d IJssel.

 

Valken’68 – Oegstgeest 4-0 (2-0). 3. Ronald Kuijt 1-0; 16. Artan Recica 2-0; 61. Artan Recica 3-0; 63. Roel Heemskerk 4-0.

Opstelling Valken’68: Erwin van der Nagel, Erwin de Ridder, Robin Noort, Roel Heemskerk, Jeroen Haasnoot, Bas Conradi, Leon Kuijt (Joeri Driebergen/79), Ronald Kuijt (Lesley de Vries/54), William van Voorbergen, Artan Recica, Herman Varkevisser (Herman Binnendijk/77).

 

Bron: Ton de Vries (Valken’68)

 

Bijgevoegd: geluidsfragmenten met de beide trainers. Andries Wendt namens Valken’68 en Arie van Duijn als trainer van Oegstgeest. Met dank aan RTV Katwijk.

Interview met Valken’68 trainer Andries Wendt


{saudioplayer}http://k003.kiwi6.com/hotlink/q41d2f26a0/wendtlav.mp3{/saudioplayer}

Interview met Oegstgeest trainer Arie van Duijn

 

{saudioplayer}http://k003.kiwi6.com/hotlink/n9rj107l4x/vanduijnlav.mp3{/saudioplayer}

 RTV katwijk banner