Door een degelijke 2-0 overwinning op FC Lisse heeft Voorschoten ’97 zondag uitstekende zaken gedaan in de strijd om het kampioenschap van de derde klasse A. Concurrenten SJZ en SVLY verloren, waardoor de Voorschotenaren nu zes punten voorsprong hebben op SJZ. Lisse staat nu slechts zes punten boven de nummer laatst, en moet dus oppassen.

Laurens van der Voort, trainer van de Lissenaren, vond de uitslag niet terecht: ,,Een gelijkspel was meer op z’n plaats geweest. Een verkeerde uittrap van onze keeper leidde de 1-0 in, voor de rest hebben beide teams niet veel gecreëerd. Het was geen goede wedstrijd.” Deze mening werd niet gedeeld door Gerben Groenendijk, de linksback van Voorschoten: ,,Wij hebben de meeste kansen gecreëerd en niets weggegeven, terwijl zij toch een goed voetballende ploeg hebben. De 1-0 kwam door een fout van hun kant, maar de 2-0 was gewoon een goede goal uit een prima aanval. Het was wat mij betreft een zakelijke en verdiende overwinning van ons.” De doelpunten kwamen op naam van Voorschoten-aanvallers Mike Nikic en Dario Tunjic.

Groenendijk bevestigt dat de vooruitzichten voor Voorschoten goed zijn: ,,We moeten net zo scherp blijven als in de eerste seizoenshelft en ik denk dat we op basis daarvan het kampioenschap ook wel verdienen. SJZ is nu onze voornaamste concurrent, maar eigenlijk schat ik SVLY hoger in. Wat onze kracht is? Ik denk onze brede selectie. Maar de prijzen worden uiteindelijk pas aan het einde van het seizoen verdeeld, dus we hebben nog een lange weg te gaan.”

Daar waar het zo goed gaat met Voorschoten, moet de jonge ploeg van Van der Voort oppassen dat ze niet in de degradatiezone terechtkomen. ,,Het staat heel erg dicht bij elkaar, maar ik heb er alle vertrouwen in dat het goed komt met Lisse”, aldus Van der Voort. ,,Deze nederlaag biedt perspectief; we hebben prima meegevoetbald met de koploper en we waren eigenlijk gelijkwaardig aan hen, vind ik. We moeten ons minimaal handhaven, maar ik hoop eigenlijk op de laatste periode. Al met al ben ik niet tevreden met het aantal punten dat wij hebben gehaald, maar ben ik wel tevreden over de ontwikkeling van mijn spelers.”

Voor beide elftallen zit de eerste seizoenshelft er nu op, de eerstvolgende wedstrijden zijn op zondag 22 januari van het volgende jaar. FC Lisse moet dan op bezoek bij Meerburg, terwijl Voorschoten ’97 haar koppositie zal verdedigen bij ROAC.