Home3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorschoten’97Voorschoten'97 (zo) pakt op de valreep punt bij ROAC

Voorschoten’97 (zo) pakt op de valreep punt bij ROAC

-

De zondagtak van Voorschoten ’97 hield nog een goed gevoel over aan de wedstrijd tegen ROAC. In de 89ste minuut zorgde aanvaller Eelke van Dijken voor de 3-3 eindstand.

In de eerste helft hadden van Dijken en Hamit Samarstzada al gezorgd voor een 2-0 voorsprong namens Voorschoten, maar door individuele fouten bij de ploeg van Stefan Luykx vóór en na rust kantelde de wedstrijd volledig. Zo nam ROAC plotseling een 2-3 voorsprong en moesten de Voorschotenaren opzoek naar de gelijkmaker.

Trainer Luykx was na afloop van de wedstrijd aan de ene kant teleurgesteld over het spel, maar aan andere kant blij met het punt.

,,We kwamen op een lekkere 2-0 voorsprong, maar vervolgens geven we het weg. De drie schitterende goals van ROAC kwamen eigenlijk tot stand door onze eigen fouten. Ze lieten ons het spel maken met veel mensen achter de bal. Zo kon ROAC counteren als wij af en toe slordig waren in balbezit. In de tweede helft hadden we weliswaar het overwicht, maar door veel balverlies hadden we moeite om ze echt onder druk te zetten.’’

Volgende week speelt Voorschoten uit in Zoeterwoude-Rijndijk bij Meerburg. De week erop ontvangt het Alkmania. Volop streekderby’s dus voor de geelgroenen van Adegeest.

door: Tom Mentink