artikel image_GHC_3Bergschenhoek- GHC was goed bezien niet minder dan BVCB, maar moest desalniettemin na negentig minuten de harde werkelijkheid onder ogen zien: een 4-1 nederlaag.

 

Halverwege was de ploeg uit Bergschenhoek al op een 3-0 voorsprong gekomen. BVCB verscheen in de eerste helft drie keer serieus voor doelman Jeroen Peschier en driemaal was het raak. Bij het vlotte eerste doelpunt ging de doelman in de fout. GHC was niet onder de indruk van de achterstand, maar bleek niet in staat om aanvallend een duit in het zakje te doen. Twee keer bereikte aanvoerder Huub van Heijningen Robin Monsma en twee keer bleef de buitenspeler koelbloedig. Na de doelwisseling en diverse omzettingen trachtte GHC terug in de wedstrijd te komen. Invaller Mohamed Madani zorgde al vroeg in de tweede helft voor nieuw leven, op een assist van Michael de Roode,  en BVCB leek te wankelen. Tot uitgespeelde kansen kwam de tricolores niet, hoewel de scheidsrechter van dienst een overtreding in de zestien over het hoofd zag. Een aansluitingstreffer vanaf de stip zou nog voor een hectische slotfase hebben kunnen zorgen.

 

De Leidse ploeg speelde volgens Dennis Olman tot nu toe de minste wedstrijd van het seizoen.  ,,Er was veel aan te merken op onze tegendoelpunten en mijn ploeg was ook vooraf gewaarschuwd voor hun speelwijze. Zo kregen we goals tegen die voorkomen hadden kunnen worden. Ik vond dat het aanvankelijk goed stond bij ons. Zij wisten geen druk te zetten en we leken het initiatief in handen te hebben. Helaas gingen we daarna meerdere keren in de fout. Een aantal spelers gaf niet thuis. Vooral in de omschakeling lieten er een paar anderen in de kou staan en dat is niets voor GHC, normaal gesproken. Casper Spaan liep op het middenveld overal, maar niet waar hij moest zijn. Onze flankspelers gaven niet thuis en Richard Guffens kreeg veel te weinig steun. Vanuit het middenveld moesten er spelers onder hem komen, maar dat gebeurde niet. Marvin Sloos gaf veel teveel ruimte weg en Danny Maaskant had het heel lastig met die nummer elf (Monsma, red.). Ook als je nu nog tegen Van Hanegem speelt en je geeft hem ruimte dan kom je in de problemen. Er werd niet kort genoeg gedekt en daardoor kom je in de problemen.”

 

Sloos kon zich wel vinden in de woorden van de trainer. ,,Ik heb niet goed gespeeld. Maar wie wel, als je met 4-1 verliest? Onze inzet in de eerste helft was onvoldoende en dat is kwalijk. Wij staan er altijd als team ,maar nu dus een helft niet. Jammer, want bij winst hadden we nog meer naar boven kunnen kijken. BVCB is echt een matige ploeg, dus we hebben het absoluut niet goed gedaan.”

 

Terug bij Olman in de nastoot werd duidelijk dat hij óók niet tevreden was over de tweede helft. ,,In de rust heb ik mijn ongenoegen geuit. Ik was van mening dat er nog steeds wat te halen viel en dat resulteerde in een sterker GHC in de tweede helft. Dat wil zeggen dat we goed uit de startblokken kwamen en een goal maken. Daarna zijn we veel te vroeg gaan pompen, terwijl we het voetbal vaak vergaten. Waar wij in voorgaande duels herhaaldelijke pingels tegen kregen, hadden wij er nu zeker één verdiend maar dat feest ging niet door. Met 3-2 kom je nog dichterbij tegen een matige ploeg en waren er nog mogelijkheden geweest om punten te pakken. Met Madani en Michael van Voorthuijzen heb ik spelers moeten brengen die ik eigenlijk liever had gespaard. Mo had dinsdag nog veel last van zijn lies en Michael kampt al een paar weken met klachten. Toch zag je dat zij ons beter maakten. Maar eerlijk gezegd had ik die elf net zo goed willen laten staan. Zij veroorzaakten de troubles en dat hadden ze dan ook mogen opknappen. Ik verlies liever kansloos dan dat ik op deze wijze verlies. Onnodig en schandelijk.”

 

Bij de ploeg van trainer Koos Waslander waren er nog enkele spelers die zich boven de middelmaat wisten uit te spelen. Naast tweevoudig doelpuntenmaker Robin Monsma viel ook aanvoerder Huub van Heijningen op. De nummer tien heeft een hoop spelinzicht en leek BVCB te verruilen voor hoofdklasser ASWH. Hij kwam terug op die beslissing en daar balen ze niet echt van in Bergschenhoek. Ook middenvelders Abdelhak Ouledsaid en Jounes Hannati zijn behendige voetballers bij de blauwwitten.

 

Bij GHC speelde Tim Gonlag weer in de basis nadat hij een tijdje terug een operatie onderging. Halverwege mocht hij gaan douchen. ,,We zijn blij dat Tim weer terug is. Enkel moet hij nu nog conditioneel verbeteren, maar dat is logisch.”

 

BVCB- GHC 4-1(3-0). 2. Van Offeren 1-0, 25.Monsma 2-0, 32. Monsma 3-0, 49. Madani 3-1, 90.+1 Reuver. Scheidsrechter: Prooi. Toeschouwers: 200.GHC: Peschier, Ouwerkerk (64. Annokkee), Bueno de Mesquita, Gonlag (46. Van Voorthuijzen), Maaskant, De Roode, Spaan, Sloos, Rietkerk (46. Madani), Guffens, Schouls.