dinsdag, april 16, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenExtra tijd fnuikend voor GHC

Extra tijd fnuikend voor GHC

-

artikel image GHC 3Het moest er een keer van komen. GHC leed eindelijk weer eens een nederlaag op eigen bodem. Vitesse Delft was verantwoordelijk voor de 0-1 aan de Vliet, maar vooral de wijze waarop was uitermate pijnlijk voor de Leidse ploeg. Dennis Olman en hoofdrolspeler Michael de Roode keken terug op de verliespartij.

GHC is er niet in geslaagd om zonder thuisnederlaag de winterstop in te gaan. In de achtste minuut van de blessuretijd viel de enige treffer van de middag. Vitesse Delft zorgde daarmee voor een wrange smaak bij de Leidse formatie. ,,Temeer omdat de speler die de assist gaf niet meer op het veld had mogen staan, na een schandalige overtreding op Tim Gonlag”, foeterde Dennis Olman.

De oefenmeester was al niet gelukkig geweest met het in zijn ogen warrige fluiten van de leidsman. Michael de Roode van GHC had, kort na rust,  al wel een rode kaart voorgehouden gekregen. Olman: ,,De scheidsrechter had niets gezien en was afgegaan op een waarneming van de grensrechter, die een elleboogstoot zou hebben gezien. Echte onzin, die scheidsrechter stond er zelfs met zijn neus bovenop.”

De Haagse oefenmeester had voor het overige een ‘hardwerkend’ GHC gezien, maar erkende dat de Delftenaren te laag op de ranglijst staan. ,,Een goeie ploeg, dat zeker. Het was vooral een strijd op het middenveld en daar waren zij wat sterker.”

Aan De Roode stelde onze redactie de vraag waarom hij de rode kaart zag.

,,Het was een duel, waarin van beide kanten wat werd getrokken. Bij een hoge bal ga je nu eenmaal een duel aan. Ik denk dat ik mijn tegenstander heellicht heb geraakt, maar dan hooguit met mijn pink. Vervolgens gilde de speler het uit. De scheidsrechter had het niet gezien, maar opeens ging de vlag omhoog van hun grensrechter. De arbiter ging verhaal halen en stuurde mij vervolgens weg. Nou geloof me, ik heb mijn ellebogen zeker niet gebruikt.”

Heb je de scheidsrechter nog gesproken?

,,Ja, na afloop. Ook toen gaf hij aan dat hij zelf niets had gezien. Hij gaf ook aan dat hij zijn beslissing niet meer kon terugdraaien, maar zou er melding van maken op het wedstrijdformulier. Misschien valt de schade mee, omdat hij dus zelf niets heeft gezien.
Later was er nog een charge van een speler van Vitesse. Die is door de scheenbeschermer heen gegaan en de wond bij mijn medespeler was zichtbaar. Dat is nou wel een rode kaart dus.”

Tot overmaat van ramp verliezen jullie het duel ver in de blessuretijd.

,,Er werd veel tijd bijgeteld. Waarschijnlijk wel terecht. Maar ja, daarna werd er nog net afgetrapt dus dit was een hele zure voor ons. We hebben zeker niet geweldig gespeeld, mede ook omdat het veld moeilijk bespeelbaar was.”

Er staat nu nog een wedstrijd op het programma tegen FC Rijnvogels. Die ga je missen. En dat tegen een club waar je voor gespeeld hebt.

,,Dat weet ik nog niet. Er komt waarschijnlijk een schikkingsvoorstel en ik moet dan zien of ik in beroep ga. Misschien kan ik dan toch spelen. De vorige keer keek ik al uit naar het duel met mijn oude team, maar toen werd het afgelast. Ongelooflijk trouwens dat zij nu opeens alles winnen. Het gaat en zware wedstrijd worden. Ik denk dat we het met een puntje daar niet slecht doen. Dan gaan we best lekker de winterstop in, hoewel de verschillen nog klein zijn. We zullen zo zoetjes aan zelf ook weer punten moeten gaan pakken. Eigenlijk is enkel Leonidas een zwakke broeder. We konden een tijdje naar boven kijken, maar nu moeten we waken dat we niet verder afglijden.”

Verslag van de zijde van Vitesse Delft:

Eindelijk een keer gerechtigheid! Allereerst gerechtigheid omdat Vitesse eerder in de wedstrijd ‘bestolen’ werd door grensrechter en scheidsrechter. Een glaszuiver doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel en dat was het absoluut niet. Bovendien gerechtigheid omdat Vitesse nu eindelijk wel een keer de wedstrijd won omdat het de beste ploeg was, terwijl dat diverse malen eerder in de competitie niet gebeurde. Een heerlijk gevoel moet ik zeggen!

De 1e helft was niet van een erg hoog niveau. Het slechte veld was daar mede debet aan, de bal hobbelde meer dan dat hij lekker rolde. Vitesse speelde nog het beste, was aanvallend ook het gevaarlijkst, maar de oude kwaal(afronden) was weer zichtbaar. Een aantal grote kansen werd gecreëerd, maar helaas. GHC beperkte zich hoofdzakelijk tot het geven van lange ballen en werd nauwelijks gevaarlijk. Dat was mede een verdienste van de verdediging die goed georganiseerd stond te verdedigen. Als er dan een keer iemand door kwam was Davy Schilperoort een sta in de weg, want hij stond vandaag prima te keepen. Zoals gezegd, de terechte voorsprong voor Vitesse kwam er niet in de 1e helft.

De 2e helft hetzelfde spelbeeld, een aanvallend Vitesse dat zich diverse kansen schiep, maar vooralsnog niet scoorde. Toen het eindelijk wel een keer scoorde werd er onterecht voor buitenspel gevlagd door de grensrechter en dit signaal werd overgenomen door de scheidsrechter die zelf veel dichter op de situatie stond. Vanaf dat moment sloeg even ‘de vlam in de pan’. Een speler van GHC werd op aangeven van de grensrechter van Vitesse van het veld gezonden en na de spelhervatting werd Maarten Boek bestraft met een 2e gele kaart na een overtreding. Een aanvallend/knokkend Vitesse kreeg in het vervolg van de wedstrijd de bal er maar niet en leek weer op onverdiend puntverlies af te gaan. Dan echter, zoals gezegd, alsnog gerechtigheid in de blessuretijd. De ontlading was groot. Na de goal stormden reservespelers vanuit de dug out en de geblesseerde sterk meelevende Jeffrey Schenk en spelers van het 2e elftal vanaf de zijlijn naar doelpuntenmaker Rudi Smit. Een juichende kluwe spelers was het
gevolg. Naast het positieve van deze goal lijkt het mij geen gewaagde opmerking dat Jeffrey ook weer fit aan het worden is, want zijn sprint het veld op was indrukwekkend en dat is ook positief nieuws!

In de 14e minuut een 1e mogelijkheid voor Vitesse. Een steekbal van Anthony SintNiklaas op Bani M’Famme Ramadhani bracht Bani alleen richting keeper, maar door een hobbel in het veld kreeg hij hem niet onder controle en kon een verdediger alsnog ingrijpen. De 1e dreiging van GHC in de 16e minuut. Na een nogal opzichtige duw in de rug kreeg GHC een vrije trap een aantal meters buiten het strafschopgebied. De indraaiende bal werd door Davy gestopt en bovendien werd hij omver gekegeld. Een demarrage langs een aantal spelers bracht Rudi in de 17e minuut oog in oog met de keeper die zijn inzet echter met de voet stopte. In de volgende minuut bijna de 0-1 na een vrije trap van Sander Koeleman die met het hoofd verlengd werd door Maarten Boek, maar helaas net naast. Het was alles Vitesse dat de klok sloeg in die fase. Na een mislukte één twee tussen Rudi en Anthony leek de bal een prooi te worden voor de keeper. De goed doorgaande Anthony stoorde hem hierin echter zodanig zodat hij de bal los liet en deze toch in bezit kwam van Anthony. Zijn inzet ging echter voorlangs, rakelings langs de verre paal. GHC werd pas weer een keer dreigend in de 30e minuut na ook een indraaiende vrije trap. Niemand raakte de bal aan, maar hij verdween ook net naast de voor Vitesse goede kant van de paal. Weer een goed kans voor Vitesse in de 32e minuut. Een inspeelpass van Danny van Voskuilen bereikte Maarten die knap wegdraaide van zijn tegenstander en zich daarmee alleen voor de keeper zette. De inzet werd echter weer gestopt door deze keeper. Het vervolg van de 1e helft gebeurde er niet veel opwindends meer, zodat de ruststand 0-0 was.

Zoals gezegd, in de 2e helft hetzelfde spelbeeld als in de 1e helft. Een sterker aanvallend Vitesse dat zich diverse kansen schiep. In de 52e minuut het eerder gememoreerde voorval met de grensrechter van GHC. Een mooie voorzet van rechts van Bani werd door Rudi ingekopt en eindelijk leek het 0-1 te zijn. Niet dus, want de grensrechter had of een black out of was gewoon onsportief door voor buitenspel te vlaggen. Gezien zijn vlaggedrag gedurende de gehele wedstrijd denk ik aan het laatste en jammer was dat de scheidsrechter, die vlak bij de plek des onheils stond, dit onsportieve gedrag nog beloonde ook door het doelpunt af te keuren. Jammer ook omdat beide ploegen er een echte maar wel sportieve wedstrijd van maakten. Zoals gezegd sloeg even ‘de vlam in de pan’ met als gevolg een rode kaart in de 56e minuut voor een speler van GHC en een 2e gele kaart voor Maarten in de 58e minuut. Voordat Vitesse zijn tot dan grootste kans in de wedstrijd kreeg moest Davy nog een keer handelend optreden in de 62e minuut na een gevaarlijk afstandsschot en dat deed hij bekwaam. Dan een enorme kans voor Rudi in de 65e minuut. Een voorzet op maat van Sander werd door Rudi echter op 2 meter van het doel tegen de lat gekopt. Wat een kans! Zoals zo vaak dit seizoen leek Vitesse in de 69e minuut tegen de verhouding in toch weer op achterstand te komen, maar goed uitkomen van Davy voorkwam dat. Een echte ‘Bani-actie’, een slalom langs diverse spelers, leek in de 83e minuut de verlossende 0-1 te gaan opleveren, maar helaas kon een verdediger hem op het allerlaatste moment toch nog te blokken. Toen iedereen van Vitesse zich mokkend al had neergelegd bij weer een onterechte uitslag dachten Rudi en de ingevallen Mo Rida daar anders over. In de 98e minuut passeerde Mo op rechts op snelheid zijn tegenstander en gaf een bal op de stropdas naar Rudi bij de 2e paal. Of dat al niet mooi genoeg was knikte Rudi de bal prachtig tegendraads in de verre hoek met de eerder aangehaalde vreugde-explosie als gevolg!

Bron: website Vitesse Delft