artikel image GHC 3Ook na de zesde keer gastheer te zijn geweest, bleef GHC ongeslagen aan de Vliet. Dit keer werd Deltasport huiswaarts gestuurd (3-1). ,,Geen kinderachtige ploeg waar we tegen speelden, maar we pakten de draad weer prima op na een aantal wedstrijden op rij, waarin we onszelf niet beloonden.”
 
De opgeluchte Dennis Olman zag Casper Spaan de 1-0 in de touwen werken, na voorbereidend werk van Tim Rietkerk. Na de pauze kwamen de Vlaardingers sterk uit de startblokken, maar GHC bleef volgens de Haagse oefenmeester ‘degelijk’ overeind. De 2-0, dit keer op assist van Michel Schouls, van Richard Guffens leek een bevrijding, maar een makkelijk gegeven strafschop bracht tien minuten voor tijd de spanning terug. Invaller Carlo Arnoldus ( Jim Raaff startte in de basis) zorgde daarna voor definitieve Leidse euforie.

Olman: ,,Uit de laatste drie duels pakten we slechts 1 punt. Dat hadden er vijf kunnen of moeten zijn. Dan hou je er als trainer rekening mee dat er twijfels in de ploeg gaan sluipen, maar dat bleek gelukkig niet aan de orde. Deltasport heeft snelle spitsen en een bekwame voetballer op de ‘10’ staan. Een gevaarlijke ploeg, maar eigenlijk heb ik echt amper twee serieuze kansen van ze gezien, buitenom die pingel dan. We mogen er trots op zijn dat we vijf van de zes thuisduels hebben gewonnen. En tegen Nootdorp had een driepunter er ook ingezeten. Al met al weer een prima prestatie, zeker bezien in het licht dat we weer basisspelers moesten missen. Hun vervangers hebben het evenwel uitstekend gedaan.”