Oegstgeest – Sportpark De Voscuyl heeft op 2e Paasdag iets weg van een sauna. Op het hoofdveld maken Oegstgeest en GHC er een mooi schouwspel van. Het scorebord geeft de verhoudingen glashelder weer: 0-3. Zure gezichten dus

bij Oegstgeest en blijdschap bij GHC. ‘GHC is nu weliswaar koploper maar ik vind medekoploper Lyra een klasse beter’, aldus Oegstgeest aanvaller Remco Visser.

De formatie van Arie van Duijn moest tijdens het Paasweekend tweemaal een nederlaag slikken terwijl GHC juist zes punten wist toe te voegen aan haar seizoenstotaal. De Leidse ploeg pakte door de dubbele zege ook meteen, op doelsaldo, de koppositie in de tweede klasse C. Voor Oegstgeest lijkt het seizoen in mineur te eindigen. De kansen op het behalen van een periodetitel lijken verder weg dan ooit. Volgens Remco Visser, de linksbenige aanvaller van Oegstgeest, was er lange tijd geen vuiltje aan de lucht. ‘GHC nam al snel het initiatief en zette druk op onze verdediging doch tot echte kansen heeft dan niet geleid. We hadden alle vertrouwen in een goede afloop na de 0-0 ruststand. Na de theepauze komen we door twee ongelukkige momenten van doelman Thomas van der Steen op 0-2 achterstand en daarmee was de wedstrijd gespeeld’. Het seizoen lijkt hiermee als een nachtkaars uit te gaan. Alhoewel, de promovendus kan terugkijken op een prima debuutjaar in de tweede klasse. Visser gelooft niet in sprookjes. ‘De kansen op de derde positie en daarmee de vervangende periodetitel acht ik bijzonder klein. We moeten gewoon twee keer winnen en daarmee hopen we het seizoen op de vijfde plaats te kunnen afronden. Dan hebben we het gewoon goed gedaan’.  

Bij GHC tekenden Richard Guffens (2x) en Richard Versteden voor de doelpunten. Het belooft hoe dan ook een zinderend competitieslot te worden. GHC en Lyra voeren beide de ranglijst aan met 53 punten. Er zijn nog twee speelronden te gaan en op de laatste speeldag vindt de titanenstrijd plaats tegen RCL. ‘Vandaag hebben we zeker niet onze beste wedstrijd gespeeld. We waren de bovenliggende partij maar hebben dit pas laat in goals kunnen omzetten. Vooral de derde goal (0-3) was een prachtige aanval’, aldus GHC-speler Max Bueno de Mesquita.

GHC zou de komende weken geschiedenis kunnen schrijven als men erin slaagt opnieuw een stapje omhoog te zetten. Volgens Bueno de Mesquita voelen de spelers geen extra druk. ‘We hebben ons lange tijd gefocust op het behalen van de periodetitel. Die lijken we nu binnen handbereik te hebben. Trainer Dennis Olman weet goed de rust te bewaren. Toch zou het zomaar kunnen gebeuren dat we over drie weken een kampioenstoer door Leiden gaan maken. Ik schat onze kansen in op meer dan vijftig procent’.

Komend weekend gaat GHC op bezoek bij middenmotor Haaglandia/Winston. Oegstgeest gaat op visite bij Zevenhoven.