Leiden- Dennis Olman en Michael van Voorthuijzen waren het er over eens. GHC had twee gezichten getoond in het duel met Soccer Boys. Aan het eind van de rit was het gezicht met een glimlach de winnaar (1-0).

Terwijl koploper LYRA geen fout maakte, door DSVP te kloppen met een magere 1-0 score, bleef het gaatje dus drie punten. Het Leidse blok aan het been voor de formatie uit De Lier kan maandag echter op gelijke hoogte komen, indien op De Voscuyl wordt afgerekend met Oegstgeest. Gekeken naar het duel met Soccer Boys was Olman reëel om te stellen dat GHC voor de pauze moeilijkheden kende met de opponent.

GHC
Michael van Voorthuijzen dit keer als linksback
,,Zij krijgen drie levensgrote kansen en in die fase hield Danny Mooijman ons overeind. Een dikke pluim dus weer voor hem. Na de rust hebben we het echter geweldig opgepakt en hebben we niets meer van Soccer Boys vernomen. In de rust heb ik tegen die knapen gezegd dat er nu ook andere spelers moesten opstaan en dat hebben ze uitstekend ingevuld.”

De gelukkige oefenmeester doelde daarmee op het feit dat een kwartet spelers niet in actie kon komen. Michael de Roode, Tim Gonlag, Marc Ouwerkerk en Richard Guffens moesten het duel vanaf de kant gadeslaan. ,,Je levert dan veel creativiteit in, maar dan nog komt de zege ons toe op basis van de tweede helft. Dan ben ik serieus trots op die knapen. Ook met een sterke wil en aanpassingen binnen het team staan we dus weer ons mannetje.”

In de tweede helft tekende Ron Annokkee voor de winnende treffer, zijn tweede doelpunt van het seizoen. Vooral Richard Versteden kreeg het vizier niet op scherp, waardoor de marge beperkt bleef. Volgens Olman was het gevaar van de gasten al lange tijd vervlogen.

Door de afwezigheid van de dragende spelers, moest Michael van Voorthuijzen de linksbackpositie in vullen. De van DoCoS overgekomen middenvelder had er geen moeite mee. ,,Ik ben hier omgeturnd tot rechtsback en op een oefenduel na, speelde ik niet eerder aan de linkerkant van de verdediging. Volgens mij ging het mij redelijk af, hoewel ik vond dat we als team niet groots hebben gespeeld. Ons eigen spel hebben we te weinig laten zien.”

Terwijl het tweede elftal officieel kampioen werd, bleef dus ook de hoofdmacht in de race voor de titel en het kan dus zo maar zijn dat er nog veel gefeest kan gaan worden op De Vliet.

De 25-jarige speler neemt het woord ‘goud’ in de mond. ,,Ja, hier droom je toch alleen maar van. Mijn doel was om een basisplaats af te dwingen en dat is gelukt. Vervolgens blijkt dat deze groep mee kan doen om het kampioenschap. Dit had werkelijk niemand verwacht en nu gaan we er voor ook. Nacompetitie zullen we haast zeker wel halen, maar we willen meer. Het besef dat het kan, is nu aanwezig.”

Op de vraag wanneer Van Voorthuijzen erin is gaan geloven, rolt het antwoord er rap uit. ,,RCL ging opeens punten verspelen en wij begonnen juist ook slechte wedstrijden te winnen. Het vertrouwen nam per week toe en we komen nu simpelweg dicht bij een geweldige finale. Het duel met Oegstgeest zal nu cruciaal worden. Eerlijk gezegd verwacht ik een lastige partij en dat was het tegen Soccer Boys ook. We hadden wel verwacht dat LYRA zou winnen, maar dat is kennelijk ook niet zo makkelijk gegaan. Waarom zou het dan niet kunnen lukken”? We zullen wel zien wie er het beste met de druk kan omgaan, maar voor mij is dit al een topseizoen.”

Van Voorthuijzen die nog niet lang samenwoont in de Stevenshof ziet wel op welke positie hij maandag speelt. Enkel de winst telt en bij de tricolores kijkt iedereen al reikhalzend uit naar het boeiende duel met Oegstgeest.