GHC hield zich staande bij Breukelen en zowel trainer Dennis Olman als puntspeler Richard Guffens waren in hun nopjes met de 0-0, maar vooral met de überhaupt sterke start in de eerste klasse.

 

Na het doelpuntloze gelijke spel bij Breukelen toonde Dennis Olman zich groos over zijn manschappen. ,,Voorafgaand aan dit seizoen hebben we bij GHC ingezet op vier punten uit vier duels, omdat we drie titelkandidaten zouden treffen in die eerste vier ontmoetingen. Nu staan we op zeven punten en er had zelfs meer ingezeten. Dan kan ik niet anders dan ruimschoots tevreden zijn, want ook tegen Breukelen zijn we weer niet uit de broek gespeeld.”

 

GHC GuffensDe oefenmeester was van mening dat de eerste helft tot nu toe de beste vijfenveertig minuten waren van zijn ploeg. Dat leverde ook vier kansen op, die echter niet werden verzilverd door Richard Guffens, Marvin Sloos en tweemaal Casper Spaan. Na de rust kreeg GHC het gaandeweg moeilijker, maar de Leidenaren hielden stand. Guffens kreeg voor de tricolores ook nog twee kopkansen, maar de veelscorende spits bleef dit keer droog staan. Nogmaals Olman: ,,We kregen ook weer de complimenten van de tegenstander. Dat zegt ook wel iets. Ik denk ook te mogen stellen dat die pluimen terecht zijn, want Breukelen heeft veel individuele kwaliteiten. Die kwamen ook bovendrijven, nadat zij het tempo opschroefden.”

 

Guffens vond de uitslag wel terecht. ,,Heel veel kansen waren er niet. Het was aan beide kanten vaak een kwestie van net niet. Zelf kreeg ik ook wat kansen, maar de echte scherpte ontbrak. Voor beide teams kwam er af en toe ook wat pech bij kijken. Wel hebben we andermaal bewezen over een solide defensie te beschikken. Al met al mogen we heel tevreden zijn met dit punt, want je speelt wel tegen een titelkandidaat. Ze sprek dat hier ook uit, hoewel ze matig aan de competitie zijn begonnen.”

 

GHC verloor tot op heden pas eenmaal en Guffens heeft dan ook vertrouwen in de rest van het seizoen. Natuurlijk wil je het elke tegenstander lastig maken, maar dat is eenvoudiger gezegd dan gedaan. Tot op heden konden we het evenwel ook op het veld laten zien en daardoor groeien we met de week. We zullen echt nog wel een terugslag krijgen, maar voorlopig hebben we een basis neergezet waar we verder mee kunnen. “

 

Guffens gaf aan dat het centrum vaak overvol was en dat GHC daar goed op inspeelde door over de flanken te spelen. ,,Jammer dat we niet konden scoren via die speelwijze, maar we kwamen in elk geval weer goed voor de dag. Als we het eerder tegen ’s-Gravenzande hadden afgemaakt, waren we drie punten rijker geweest en hadden we bovenaan gestaan. De verschillen in deze klasse zijn volgens mij niet al te groot. De sfeer was al erg goed, maar het wordt alleen maar beter. We doen veel samen, ook buitenom het voetbal en dat is de kracht van deze groep. De kern stond er al, maar met de nieuwe jongens erbij gaat het ook al uitstekend. Zij passen prima in de groep.”

 

Op de vraag wat hem opvalt in de uitslagen richt Guffens zich vooral op de regioploegen. ,,Tja, Rijnvogels valt tot nu toe zwaar tegen. Ik begrijp echter wel dat ze niet slecht spelen, maar dat ze een probleem hebben met scoren. Dat geldt ook al voor RCL.  Die ploeg volg ik zeker op de voet, omdat er ook jongens inspelen die ik goed ken. Deze twee ploegen zullen vast wel beter gaan draaien op termijn. Gelukkig zijn wij lekker gestart, maar onze doelstelling blijft voorlopig dezelfde als aan het begin van het seizoen: handhaven. Als dat lukt doen we het al uitstekend.”