ts-ghcGHC (za,1B)- Danny Maaskant deed afgelopen zaterdag wat alle backs op het veld deden bij FC Rijnvogels- GHC. Hun tegenstander werd uit de wedstrijd gespeeld. Maaskant leek voorts aan de basis te staan van de 0-1, maar dat feest ging niet door. Met de linksback sprak leidenamateurvoetbl.nl over de wedstrijd en het vervolg van het seizoen.

Het had er alle schijn van dat GHC de eerste seizoenshelft had afgesloten met een 0-1 nederlaag op eigen veld tegen Vitesse Delft. Zaterdag ging het duel met Rijnvogels evenwel ‘gewoon’ door.

,,Het veld was nauwelijks te bespelen. Men heeft er met man en macht aan gewerkt, maar de onderlaag was boterzacht. Hierdoor werd het een wedstrijd van de foutieve inschattingen en was er voor het publiek weinig aan. Jammer om zo te moeten afsluiten. Een paar weken terug had het veel minder geregend en werd het afgelast. Nu was het de hele week slecht geweest en ging het door. Eerlijk gezegd hadden we daar met GHC geen rekening mee gehouden.”

Hoe heb jij de geannuleerde treffer gezien?

,,Laat ik eerst stellen dat we al met 0-1 hadden moeten voor staan. Madani miste in vrije positie. Op slag van rust gaf ik een verre bal op Casper (Spaan, red.) en die kopte de bal voor de voeten van Madani. Via de doelman en de paal verdween de bal in het net en de scheidsrechter keurde het doelpunt goed. Voor de show, zo dachten we, had hun grensrechter de vlag omhoog gedaan. Voor de vorm ging de scheidsrechter er op af, maar wij liepen eigenlijk al terug. Tja, dan draai je je om en is het gewoon nog 0-0. Dat was een klap voor ons en voor de wedstrijd. De tweede helft had veel leuker kunnen zijn na onze terechte 0-1 op dat moment. Verderop werd de wedstrijd alleen maar vervelender met een hoog ‘naaigehalte’. Bij twijfel werd er steevast afgefloten. Het werd zo een saaie pot voetbal.”

De laatste weken speelt GHC niet meer zo overtuigend als in het eerste deel van de competitie. Waar ligt dat aan?

,,Dat is inderdaad waar. Aanvankelijk speelden we heel goed en verzorgd voetbal. We konden telkens Richard (Guffens, red.) aanspelen en er dan onder komen. Vanaf de flanken waren we dan heel vaak gevaarlijk. De laatste weken spelen we veel meer de lange bal.”

De indruk was ook dat niet iedereen meer okselfris was. Beetje aan het einde van het Latijn?

,,Het is een juist moment voor de winterstop, ja. De vermoeidheid speelt iedereen parten zo langzamerhand en er zijn veel pijntjes. Dat was misschien ook wel een reden dat de wedstrijd soms meer leek op een slechte uitvoering van de Comedy Capers.”

Na Kerst en Oud en Nieuw verblijft GHC in Turkije. Een prettig vooruitzicht.

,,Zeker. Enkel niet voor mij en daar baal ik enorm van. Net als wat anderen zit ik met tentamens en dat natuurlijk voor. Toch gaat er een grote groep naar Belek en dat zal vast een succes worden.”

Na een half seizoen kan de conclusie luiden dat GHC goed mee komt in de eerste klasse. Valt het jou ook mee?

,,We doen het beter dan verwacht. Dennis had gerekend op een punt of 10 à 12 en van daaruit zouden we ons dan na de winterstop verder moeten ontwikkelen. We hebben nu al achttien punten, waarbij het ook nog zo is dat we vooral in de laatste weken onnodig punten hebben afgestaan. Thuis zijn we bijna onoverwinnelijk, maar vooral in uitwedstrijden hebben we teveel laten liggen. We zullen nu dan ook moeten oppassen dat we niet blijven strooien met punten. Als je in deze klasse twee keer verliest, sta je zo bij de laatste vier. GHC heeft niet de breedste selectie en we zijn er nog lang niet. Terugkijkend op alle wedstrijden geloof ik er niet in dat we in degradatienood komen. Maar laten we het lot vooral niet tarten met GHC.”

GHC, in cijfers:

Thuis: 7-16-20-6
Uit: 6-2-4-10
Totaal: 13-18-24-16
Grootste zege: 7-1 Spijkenisse (thuis)
Grootste nederlaag: 4-1 BVCB (uit)