RCL versloeg GHC in een matige derby (1-0). Matchwinner werd Thom Wijnalda die dankbaar profiteerde van een blunder van doelman Jeroen Peschier. RCL klom naar de zesde plaats en ging GHC, nu zevende, voorbij.

Met Mathijs de Vreede (RCL) en Marco van Schie blikte onze redactie even terug.
De vonken sprongen nu van het duel af, maar spannend bleef het tot de laatste snik. Wat is jullie idee hierover?

MdV: ,,Hoogstaand kon je het duel niet noemen, maar door de stand bleef het wel lekker spannend. Ik denk dat wij het spelletje goed hebben neergezet. Wij wisten GHC vaak snel vast te zetten, waardoor zij verplicht de lange bal moeten hanteren. En dat is nu eenmaal niet hun favoriete spelletje. Al met al leverde de wedstrijd weinig kansen op en werd er voornamelijk strijd geleverd op het middenveld. Ik kan nu makkelijk zeggen dat een gelijkspel terecht zou zijn geweest.”

MvS: In mijn ogen verdiende het duel geen winnaar. GHC was helaas matig dit keer, omdat we niet aan voetballen toe kwamen. Vooral niet voor de rust. Pas in de tweede helft, mede door wat wissels, konden we gevaarlijker worden. Toen ging het ook best aardig met het team, maar de 1-1 bleef uit. Zuur dat we verloren door een merkwaardige goal. Maar goed, we maken allemaal fouten en bij een keeper is dit vaak fataal.”

Vooraf werd er veel gesproken over wederzijds respect, omdat de spelers van de ploegen elkaar goed kennen. Kwam dat uit in de wedstrijd?

MdV,,Er werden links en rechts wel tikkies uitgedeeld, maar door de bank genomen was het een sportief duel. Na afloop is er ook veel contact geweest onderling. Zoals het hoort. Voor ons was het ook een gezellige avond omdat er een veiling was op de club. De club is toe aan een aanpassing van de accommodatie.”

MvS: ,,De beladenheid viel wel mee, hoor. En na afloop hebben we ook een drankje genuttigd. Natuurlijk wilden we van RCL winnen, maar eigenlijk kwam de nederlaag tegen ’s-Gravenzande harder aan. Daar verloren we met 4-3, na een 0-3 voorsprong. Ziek ben ik er wel even van, maar daar ben je sporter voor.”

Was de afstraffing tegen Vitesse Delft juist een bron van inspiratie voor herstel?

MdV: ,,Dat denk ik wel, ja. Daar gingen we er met 6-1 vanaf en we waren extra geprikkeld om er nu weer te staan. Een compliment ook aan Frank van der Marel. Hij wist Richard Guffens aardig aan banden te leggen en dat is natuurlijk al een brok van de winst. Ook speelden we nu weer compacter, waardoor er geen onnodige energie werd verspeeld.”

Marco, jij schurkt vooralsnog tegen de basis aan. Nu moest je spelen, want GHC miste nogal wat verdedigers.

MvS: ,,Ik ben één van de zes verdedigers en ik weet dat ik er een paar klasbakken voor me heb. Dit keer konden Danny Maaskant, Mark Ouwerkerk en Michael van Voorthuijzen niet spelen en dus werd er, net als vorige week, een beroep op me gedaan.
Ik had mijn handen vol, want hun buitenspelers wisselden regelmatig van positie. Vooral Nick Permanand is moeilijk te bespelen, vanwege zijn snelheid. Gaandeweg de wedstrijd ging het gelukkig wel beter. Verder ken ik mijn plaats en weet ik dat GHC beschikt over een uitstekende defensie.”

Beide ploegen mogen toch stellen dat de competitie niet beroerd verloopt na tien gespeelde wedstrijden?

MdV: ,,Het verblijf in de eerste klasse smaakt ons naar meer. We hebben al veertien punten en dat is boven verwachting. Als we onze inhaalwedstrijd winnen, staan we er nog beter voor. Verder is het nog te pril om te zeggen waar we uitkomen. Als we maar buiten de p/d wedstrijden blijven, dan hebben we het goed gedaan. Handhaving is en blijft ons doel.”

MvS: ,,De punten komen de laatste weken wat minder binnen, maar GHC klaagt niet. En eigenlijk hadden we er nu ook een puntje bij moeten hebben.”

 

{moduleid=[352]}