nabeschouwing167x60Dennis Olman was trots en woedend tegelijk na afloop van het duel tussen ‘zijn’ GHC en FC Rijnvogels. Het duel eindigde in een blanco score, maar de oefenmeester vond dat zijn ploeg onrecht was aangedaan. ,,Een loepzuivere goal werd afgekeurd en de doortocht werd drie keer voorkomen door de grensrechter. Ongelooflijk. Maar laat ik vooral trots zijn op mijn elftal.”

Het treffen tussen FC Rijnvogels en GHC boeide amper. De koppeltjes op het veld leverden veel inzet, maar de wedstrijd kwam maar niet op gang. GHC leek in de extra tijd van de eerste helft te scoren, maar de vlag ging omhoog en het advies van één van zijn assistenten werd door de arbiter overgenomen.

Na afloop kon Olman weinig sympathie opbrengen voor die beslissing.

,,Casper (Spaan, red.) kopte een bal terug en dus kan het nooit buitenspel zijn geweest. Net als tegen Vitesse Delft zijn we genaaid. In de tweede helft konden we drie keer uitbreken, maar werden we andermaal benadeeld. Het is voor het eerst in mijn leven dat ik toen via mijn leider aan onze eigen grensrechter heb doorgegeven dat hij ook maar moest gaan jatten.”

De beide grensrechters maakten er wat dat betreft een potje van en tegen het einde van de wedstrijd werden de vlagsignalen ook niet meer serieus genomen door scheidsrechter De Winter. Voor de wedstrijd was het gevlag niet bevorderlijk. Zelden gebeurde er nog wat spannends voor de doelen, waardoor de 0-0 in stand bleef.

,,Wat ik daarnaast ook niet snap is dat FC Rijnvogels er alles aan heeft gedaan om die wedstrijd door te laten gaan. Ze hebben met een man of twintig staan prikken. Natuurlijk, zij waren compleet en wilden nog een winstpartij kunnen bijschrijven na een goeie serie. In de tweede helft heb ik ze enkel maar achteruit zien lopen, dus wat dat betreft snap ik het niet zo goed. Wij hebben de betere kansen gehad in de tweede helft.”

GHC was er ook niet vanuit gegaan dat het duel doorgang zou vinden. Afgelopen donderdagvond werd er een etentje georganiseerd voor vrijwilligers en sponsoren en werd de eerste seizoenshelft min of meer afgesloten.

,,Dus waren we verrast dat we toch aan de bak moesten, na zoveel regenval. Voor ons was het flink puzzelen, want we misten weer wat jongens (Mark Ouwerkerk, Michael de Roode en Michael van Voorthuijzen, red.). Aanvankelijk gokten we op de snelheid van Michel Schouls, Jim Raaff en Casper Spaan voorin. Richard Guffens speelde op de tien. Helaas lukte er niet veel, waarna we besloten om Guffens weer naar voren te schuiven zodat hij weer een koppel kon vormen met Mootje (Madani, red.). Je kon echter aan alles en iedereen merken dat de jongens klaar zijn met de eerste reeks. We lopen al dertien duels op de tenen, waarbij we ook al de nodige bekerwedstrijden hebben gespeeld. Voor ons had deze wedstrijd eigenlijk niet gehoeven. We snakken eerlijk gezegd al drie weken naar de winterstop.”

Toch hield GHC een punt over aan het duel, waardoor de ploeg er nog steeds alleszins acceptabel voor staat.

,,Dat is waar en daar ben ik ook enorm trots op. Misschien is mijn bril te gekleurd, maar we hadden ook met winst kunnen afsluiten. Een punt halen bij FC Rijnvogels is in elk geval nog niet zo beroerd. Door geen enkele tegenstander zijn we omver gespeeld, maar de rust komt ons nu wel goed uit. Even bijtanken, het trainingskamp in Turkije en dan zorgen voor wat meer lucht, want de boel staat nog wel erg dicht bij elkaar.”