nabeschouwing167x60,,Bel hem gerust op, maar je hebt kans dat de stoom nog uit zijn oren komt”, stelt trainer Dennis Olman naar aanleiding van de rode kaart voor Elmer Weekhout in het door GHC gewonnen duel tegen Alexandria’66 (2-1).

 

Zo gezegd, zo gedaan. En Elmer..nog steeds zo boos?

 

,,Geloof me, die rode kaart sloeg helemaal nergens op. Ik viel om van verbazing, want dit was hooguit een gele kaart, zeker gezien het feit dat het langs de zijlijn gebeurde. Een tegenstander ging de kaats aan en ging vervolgens over mijn been heen, omdat ik niet meer kon wegkomen. Verre van een zware overtreding. Ik begreep dat er van de kant wel wat werd geroepen in de sfeer dat we hen moesten stoppen, omdat zij weigerden de bal uit te spelen bij een blessure van ons. Het zit me erg dwars, ook al omdat ik heerlijk in de wedstrijd zat. Na die kaart was het alle hens aan dek, maar echt in gevaar zijn we nauwelijks meer gekomen.”

 

Je speelde als laatste man bij afwezigheid van Danny Maaskant. Hoe ging het in het centrum met Max Bueno de Mesquita?

 

,,Vorig seizoen heb ik ook een keer op die positie gestaan en in mijn jeugd trad ik ook wel eens op als laatste man. Het was leuk om weer eens op deze positie te spelen en ik had serieus een topgevoel. Daarom is het wrang om onterecht zo zwaar te worden bestraft.”

 

De kop is er vanaf en GHC is nu al weer een openbaring in de eerste klasse. Waar eindigt deze successtory op de Vliet?

 

,,Bij de eerste wedstrijd stonden we onder hoogspanning, maar dat wierpen we gaandeweg van ons af. Vanzelfsprekend is er nog steeds sprake van gezonde spanning, maar we weten nu zo zoetjes wel wat we kunnen verwachten van deze klasse. Dit is een groep waarin iedereen heel veel voor elkaar over heeft en waarin veel gesproken wordt met elkaar. Ook in het veld. Dat levert duidelijkheid op en niemand verzaakt. Alexandria is een goed voetballende ploeg, dus dit mag een prestatie van formaat worden genoemd. Ik dacht wel oei, oei toen ik eraf moest, maar zoals gezegd was het niet zo dat zij tot grote kansen kwamen.”

 

Je zult nu dus even moeten gaan brommen, maar daarna zal je weer willen knokken voor een basisplaats. Dat wordt nog lastig zat.

 

,,GHC heeft een brede selectie en de onderlinge verschillen zijn bijzonder gering te noemen. Misschien dat er 5 á 6 min of meer een basisplaats hebben, maar voor het overige moet iedereen er snoeihard voor werken om te spelen. Het is tevens een enorme steun in de rug, want we willen elkaar beter maken. Onze invallers doen het ook telkens uitstekend, dus dat zegt wel het een en ander. Ik had zelf een lastige voorbereiding, maar ondertussen is mijn bovenkamer leeg en speel ik weer naar behoren. Helaas moet ik dus nu even passen en het zal me wel drie duels gaan kosten. Gelukkig had mijn rode kaart geen gevolgen voor de stand, anders had ik wel met een klotegevoel aan de kant plaats genomen de komende weken. Natuurlijk baal ik, maar het had dus nog vervelender gekund.

 

Breukelen is de volgende opponent. Zij willen kampioen worden, maar staan al vijf punten achter GHC en nemen de voorlaatste plaats in. Zijn jullie nu de favoriet?

 

,,Het is voor ons duidelijk dat de druk bij hen ligt. Zij hebben een slechte start en dat kan je behoorlijk achtervolgen in een seizoen. Wij gaan zeker weer ons eigen spel spelen, want het maakt ons niet uit tegen wie we spelen. Kennelijk hoeven we niet het lelijke eendje te zijn. Handhaving blijft ons doel, maar voorlopig zijn de eerste zes punten binnen. En rood of niet, de blijdschap daarover overheerst bij mij.”

 

Olman had voor het gesprek met Weekhout zelf ook nog wel wat willen zeggen over de tweede seizoenszege. ,,Het was zwaarbevochten, maar wel terecht dat GHC won. Zij hebben een zeer technische ploeg, maar we lieten ons zeker niet ondersteboven spelen. Vorige week kregen we te weinig, nu misschien iets teveel. Gezien de rode kaart denk ik wel dat wij het compliment verdienen dat we het duel toch over de streep hebben weten te trekken.”

 

De oefenmeester deelde ook nog een pluim uit aan doelman Jeroen Peschier die nog wel een fabelachtige redding in huis had in de slotfase. Bij GHC was Richard Guffens voorts weer eens van grote waarde met twee treffers (waarvan een strafschop na een overtreding op Bueno de Mesquita).