Leiden- GHC staat bovenaan in de eerste klasse. Het zegt nog bijzonder weinig, maar hoeveel clubs gaan het de Leidse runner-up nadoen dit seizoen?

 

Vorig seizoen werden vriend en vijand al verbaasd. Of die verbazing aan zal blijven in de eerste klasse valt te bezien en is ook niet realistisch te noemen. Dit neemt niet weg dat GHC uitstekend begonnen is middels een niet eens geflatteerde overwinning op het eveneens gepromoveerde Leonidas.

 

Max Bueno de Mesquita had als speler ook genoten, maar bleef met de beide benen op de grond op sportpark de Vliet. ,,Het gaat nu wel erg nadrukkelijk de goeie kant op. Wel moet ik stellen dat de tegenstander mij allesbehalve meeviel. Bij ons stond het in elk geval prima. Als zij al druk konden zetten, waren de meeste tweede ballen voor ons. Van daaruit hebben we veel kansen gekregen en ik denk dat Leonidas welgeteld een halve kans achter de naam kreeg.”

 

GHC heeft nog meer mogelijkheden dan vorig seizoen en dat was nu al nodig. De vervangers deden het kennelijk prima. ,,Tim Gonlag is onder meer nog afwezig. Hij is geopereerd en het zal nog wel een paar weken duren voordat hij kan aansluiten. Mark Ouwerkerk is ziek geweest en hij speelde dus ook niet.”

 

GHC trad aan in de volgende opstelling: Jeroen Peschier, Marco van Schie, Max Bueno de Mesquita, Danny Maaskant, Michael van Voorthuijzen, Michael de Roode, Tim Rietkerk, Marvin Sloos, Richard Guffens, Mohamed Madani en Casper Spaan. De invallers aan Leidse kant waren Elmer Weekhout, Ron Annokkee en Jim Raaff.

 

Vanzelfsprekend was de sfeer weer opperbest bij de eerste koploper van het seizoen. ,,De sfeer was al heel goed en wordt er zo natuurlijk nóg beter op. Het ging een soort van gemakkelijk en dat verwacht je van tevoren niet. Laten we na het genieten nu echter wel weer de focus verleggen op de volgende wedstrijd. De zege zegt me in dit stadium nog niets. Maar dat ik met een heerlijk gevoel het weekend heb beleefd, mag wel duidelijk zijn.”

 

Voor GHC scoorde Spaan voor de pauze. Richard Guffens en tweemaal Raaff vonden ook gaten in de Rotterdamse afweer. Volgende week wacht de lastige uitbeurt bij het versterkte ’s-Gravenzande voor de mannen van Dennis Olman.