Vorige week zat de schrik er nog goed in bij Danny Maaskant en GHC. De vleugelverdediger moest worden afgevoerd met een ambulance, omdat hij bloed opgaf. Tegen Zevenhoven, afgelopen zaterdag,  stond Maaskant echter alweer zijn mannetje.

Maaskant kreeg een bal in zijn zij en aanvankelijk leek er weinig aan de hand. Zelf raakte hij ook niet in paniek, maar dat moment kwam even later wel.

,,Normaal gesproken raak je even in ademnood en dat is het. Ik begon echter bloed op te geven en toen werd er ook meteen geroepen om een ambulance. Vanaf dat moment schrok ik me wild, want dit was natuurlijk niet goed. De ambulance was er vrij snel en gelukkig werd het bloeden op weg naar het ziekenhuis al minder. Ik werd binnenste buiten gekeerd om alles uit te sluiten. Bij het hoesten zat er nog wel bloed in mijn slijm.

,,’s Maandags ben ik teruggekeerd bij de dokter en hij heeft mij uitleg gegeven. Als je een wond hebt, komt er een korst op, maar dat ligt bij een inwendige kwetsuur natuurlijk anders. Er bleek een bloedvat gesprongen te zijn en het bloed was in mijn longen terecht gekomen. Gelukkig ging het snel beter. Op dinsdag heb ik nog rustig aan gedaan, maar op donderdag trainde ik al weer volledig mee. Ik heb me wel beseft dat ik veel mensen heb laten schrikken.”

De vorige zomer met nog drie spelers van FC Boshuizen over gekomen speler wilde snel weer van de partij zijn, want GHC kampt al weken met personele problemen door blessures en schorsingen. Zijn wegvallen zou wel eens teveel van het goede kunnen zijn geweest.

,,Vooral achterin was het al behelpen en we gaan nu de beslissende fase in, dus dan heb je iedereen nodig. Het ziet er naar uit dat we nu minimaal tweede kunnen worden, maar ik ga er vanuit dat er meer inzit. Nacompetitie is wel het minimale wat we nu moeten willen halen, maar waarom zouden we geen kampioen kunnen worden? LYRA heeft een betrekkelijk eenvoudig programma, maar als we zelf het paasweekeinde doorkomen, kunnen wij zelf ook alles winnen. Over Soccer Boys maak ik me geen zorgen, hoewel we er zaterdag weer aardig wat missen. De Roode is nog geschorst en daar zijn Gonlag en Guffens bijgekomen. ’s Maandags volgt Oegstgeest. Dat is wel de verrassing van de laatste maanden. Thuis kwamen we er niet doorheen en bleef het 0-0.”

Maaskant heeft evenwel het volste vertrouwen en heeft voor geen enkele ploeg angst. ,,Wij hebben er plezier in, omdat we het spel altijd willen maken. Na de winterstop hebben we van de meeste ploegen afstand genomen en het is prettig te merken dat aanvallend voetbal dus wordt beloond. Ik denk eerlijk gezegd dat we alle resterende duels winnen. Voor mij is dit seizoen pas geslaagd als we minimaal de nacompetitie halen. Bij enkel winstpartijen hoeft het niet eens zo ver te komen. Dat zou toch wat zijn als nieuwkomer.”

Een verslag van de wedstrijd is hier te vinden.