interview167x60In de warming-up moest Jeroen Peschier afgelopen zaterdag afhaken bij GHC. Een opgelopen blessure tegen RCL, van een week terug, speelde hem parten. Mohamed el Kourai kreeg zijn kans en wilde die met beide handen aangrijpen. Met de Leidse ploeg won de Amsterdammer met 3-1 van Deltasport. Een openhartig gesprek met de doelman.

Had je al rekening gehouden met het feit dat je zou kunnen gaan spelen?

,,Jeroen is nog wel aan de warming-up begonnen, maar al snel bleek dat het niet ging. Tegen Katwijk heb ik deze week ook gespeeld en ik had de stille hoop dat het weer mijn beurt zou zijn.”

Dus moest je er staan en het ging je ook goed af volgens de trainer.

,,Ik heb daar niet meer over gesproken met de trainer. Zij hebben in elk geval geen velddoelpunten gemaakt. Alleen wisten ze te scoren vanaf de stip. Het is aan de trainer om te beoordelen of het goed ging. Ik moet me geven en verder afwachten.”

Hoe ben je bij GHC terecht gekomen?En hoe zag jouw keeperspad er voorheen uit?

,,Ik ben op mijn vijfde begonnen. Als snel werd het serieus en kwam ik terecht bij Zeeburgia. Die club staat bekend om een prima jeugdopleiding en daar heb ik dan ook veel geleerd. Zo kwam ik terecht bij de KNVB met elftallen onder de dertien jaar. Ook heb ik op landelijk niveau gekeept in de B-jeugd. Vervolgens ben ik terecht gekomen bij Telstar. Helaas heb ik niet de stap kunnen maken naar de hoofdmacht en toen heb ik besloten om weer voor Zeeburgia te gaan keepen. Daarna kwam FC Emmen. Ook daar is het niet gelukt, omdat ze toch at te end behoefte hadden aan een lijnkeeper, terwijl ik meer een meevoetballende doelman ben. En dus werd het weer Zeeburgia. Vorig seizoen werd het Ter Leede en daar ben ik ook weer beter geworden. Nog wel heb ik tussentijds stage gelopen bij Volendam, maar de keuze viel op een sluitpost uit Heerenveen.”

Ook daar kwam je niet in het eerste en dus moest je elders gaan kijken?

,,Zo ongeveer wel, ja. Ik wilde nu wel eens eerste keeper worden en toen kwam GHC op mijn pad. Het gevoel was meteen goed en die beslissing is juist geweest.”

Maar weer geen eerste doelman..

,,Om eerlijk te zijn moet ik zeggen dat ik daar wel veel moeite mee heb gehad. Toen eenmaal de competitie begon, mocht ik op de bank plaatsnemen. Prettig was ook niet dat ik daarna ziek werd en er twee weken uit was. Wel mocht ik de bekerduels gaan keepen. Al met al heb ik wel moeten slikken.”

Denk je dat je er nu dicht tegenaan zit?

,,Ik denk dat Jeroen en ik elkaar heel weinig ontlopen. We zijn allebei gedreven en we leveren een gezonde concurrentiestrijd. Het is lastig te zeggen of ik nu mag blijven staan. Ik geef alles en meer kan ik niet doen.”

Maar stel dat je enkel de bekerwedstrijden mag keepen de rest van het seizoen. Je wilt toch onder die lat staan als eerste doelman?

,,Ik ben en blijf ambitieus. Op dit moment zie ik geen enkele reden om te vertrekken. Daar wil ik ook niet over speculeren. GHC is echt een team en daar maak ik graag deel van uit.”

En het reizen, regelmatig van Amsterdam naar Leiden?

,,Daar heb ik niets van. Ik ben dat eigenlijk gewend en ik reis ook samen met Mo (Madani, red.). Dus nee, dat is geen obstakel.

Succes in elk geval met de bekerwedstrijd van volgende week dinsdag.

,,Bedankt. Dat wordt een leuk potje tegen ADO. En ik heb in elk geval de zekerheid dat ik dan wel in de basis sta.”