voorbeschouwing167x60Mohamed Madani meldde zich zelf aan bij GHC en heeft daar tot nu toe geen moment spijt van gehad. Zijn trainer, Dennis Olman, al evenmin.

 

Zeeburgia was zijn club en eigenlijk had de middenvelder het ook naar zijn zin in Amsterdam. Toch besloot hij het avontuur te zoeken.Waarom?

,,Via een vriend ben ik uitgekomen bij GHC. Nabil Amarzagouio speelde eerder onder Olman bij FC Boshuizen en raadde mij aan om in gesprek te komen met GHC. Dat gesprek kwam er ook en van beide kanten verliep het ook positief. Inmiddels heb ik de voorbereiding achter de rug en kan ik niet anders stellen dan dat het mij uitstekend bevalt.

 

Amsterdam is weliswaar niet de wereld uit, maar het heeft toch wat meer voeten in de aarde dan als je in Leiden zou wonen. Hoe zie jij dat?

 ,,Meestal reis ik met de trein en soms met de auto. Ach, het is een halfuurtje dus dat valt wel mee. Ik reis samen met één van de keepers, Mohamed el Kourai. Vanaf het station pakken we de bus en dan zit je zo op de Vliet.”

 

Wat scheelde eraan bij Zeeburgia?

 ,,Nou, eigenlijk had ik het prima naar mijn zin. Enkel had ik het gevoel dat het tijd werd voor een stapje omhoog. Zeeburgia is een tweedeklasser op zondag en GHC werd dus kampioen en speelt nu eerste klasse. De zaterdag leeft ook meer onder de mensen en dat wilde ik nu ook wel eens meemaken. Overigens ben ik eerder al tussentijds weggeweest. Ik heb een jaar in de A1 gespeeld bij FC Utrecht en ook bij de beloften van Emmen. Tot meer heeft het niet kunnen leiden. Al met al was het geen makkelijke beslissing, want ik ken natuurlijk iedereen daar. Inmiddels ben ik prima opgevangen door GHC en het is eigenlijk heel moeilijk om het niet naar je zin te hebben hier. Iedereen van de groep heeft plezier en dat betaald zich uit op het veld.”

 

Kan je een vergelijking trekken tussen het niveau van Zeeburgia en GHC?

 ,,Het is zeker waar dat ze dar meer techniek in huis hebben. Er lopen daar ook wat jongens rond die op BVO-niveau hebben gespeeld. Het collectief daarentegen was niet je-van-het en dat is bij GHC nu juist wel het geval. Daardoor zet je op zeker ook betere resultaten neer. Wennen was het wel even, want er werd wel verlangd dat ik anders zou gaan spelen. Ik moet zeggen dat dit mijn ontwikkeling snel ten goede komt. En er ligt nog veel meer ruimte voor ontwikkeling.”

 

Hoe gaat een geboren Amsterdammer om met een Haagse trainer?

 ,,De trainer is eerlijk en duidelijk. Hij weet wat hij wil en dat kan hij de groep ook duidelijk maken. Veel situaties van de training komen daarom ook terug in de wedstrijden. Voor mij persoonlijk werkt het prima zo.

 

Over de voorbereiding was Olman wel erg tevreden over je. Is dat verrassend voor je?

 ,,Het is leuk om te horen. Als groep zijn we  tot nu toe ook aardig op de been gebleven. Net als ieder ander speel ik graag in de basis, maar dat gaan we vanzelf wel merken. Ik moet er voor zorgen dat hij niet meer om me heen kan. Als ik niet goed genoeg ben, schik ik mij in mijn rol. Voorlopig is de sfeer prima en is er verre van vijandigheid onderling. Iedereen zal best zijn speelminuten krijgen.”

 

Zaterdag start GHC tegen Leonidas. De eerste overwinning is aanstaande in de eerste klasse?

 ,,Ik ken ze niet, maar schat ze in op het niveau van de tegenstanders uit de beker. In ons geval Excelsior’20, GDA en Voorschoten’97. Dat ging niet verkeerd. Daarnaast spelen we thuis, dus met dat voordeel moeten we kunnen winnen. Ik zet in op de middenmoot, hoewel het heel zwaar zal gaan worden. Het is aan ons om te bewijzen dat we mee kunnen.”

 

Madani is geboren in Amsterdam-Oost/ Watergraafsmeer en woont daar nog steeds. Zijn Marokkaanse ouders brachten ook nog twee andere jongens en een meisje op de wereld. Zijn achttienjarige broer voetbalt in West 1 bij een zaterdageersteklasser. Madani zag op 8 februari 1989 het levenslicht.