artikel image_GHC_3Er zijn van die dagen in het leven die een voetballer zich later, al dan niet eenmaal schuifelend achter een rollator, nog helder voor de geest kan halen. J.l. zaterdag was een dergelijke dag voor Tim Rietkerk. Voor de honderdste keer spelend voor GHC, met 5-1 winnen van een topklasser en nog jarig zijn ook.

Het kon dus niet op voor Rietkerk, hoewel de dag er ook zomaar anders uit had kunnen zien. Vorige week viel hij halverwege de wedstrijd geblesseerd uit en het zag er de hele week naar uit dat hij het duel met Capelle aan zich voorbij zou moeten laten gaan. Uiteindelijk kwam het toch goed en hoe..

GHC tim_rietkerk_100,,Op dinsdag heb ik wat voor mezelf gelopen en dat ging niet bepaald super. Met de groep zijn we afgelopen donderdag gaan tennissen om de druk er wat vanaf te halen. Ook dat ging voor mij moeizaam en ik vreesde dat ik niet zou kunnen spelen. In de warming-up ben ik door de pijn heen gelopen en vanaf dat moment had ik geen last meer. Ik kon dus gelukkig gewoon spelen en daar ben ik achteraf ongelooflijk blij mee.”

Spelen op je verjaardag is op zich niet heel bijzonder, maar Rietkerk werd ook om een andere reden in het zonnetje gezet.

,,Voor de wedstrijd stond het bestuur klaar met bloemen en ik vroeg mij af wat er aan de hand was. Eigenlijk had ik nog niets in de gaten, want ik had me van geen kant gerealiseerd dat het om mij ging. Ik werd gehuldigd vanwege mijn honderdste wedstrijd. Tja, dat deed me wel wat. Dat betekent trouwens ook dat Max (Bueno de Mesquita, red.) en Richard (Guffens, red.) binnenkort aan de beurt zijn, want met hen voetbal ik al heel wat jaartjes bij GHC.”

Vervolgens moest de bekerwedstrijd tegen Capelle de kers op de taart worden en zover kwam het ook. Capelle werd finaal onder de voet gelopen.

,,Onze start was nog niet eens zo goed, hoewel we vanaf het begin wel meteen druk konden zetten. Geleidelijk aan bleek dat wij heel sterk waren in de omschakeling en zij kregen geen vat op ons. Dennis (Olman, red.) had er op gehamerd dat we vooral niet achteruit moesten gaan lopen en dat we ons eigen aanvallende spel op de mat moesten leggen. Dat lukte dus uitstekend en achteraf bezien was de uitslag niet eens geflatteerd. Na de 3-1, kort na rust, leek het nog even listig te worden. Niets was echter minder waar.”

Rietkerk had zich niet anders voorbereid op de tegenstander die twee klassen hoger speelt.

,,Nee hoor. De druk werd juist weggehaald. We moesten gaan genieten en we hadden op voorhand niets te verliezen. Als het dan zo afloopt, is dat natuurlijk genieten in hoofdletters. Heerlijk zonnetje erbij en ook behoorlijk wat publiek. Dat viel tot nu toe wat tegen in competitieverband, want we spelen tot nu toe leuk voetbal. Hopelijk hebben we ons zo langzamerhand in de kijker gespeeld bij het Leidse publiek.”

Overigens had Rietkerks vriendin ook nog een rol in zijn onvergetelijke dag.

,,Zij was wel op de hoogte en drong er in de week voorafgaand aan het duel op aan dat ik moest spelen. Zij zou komen kijken en wilde me zien spelen tegen Capelle. Die drang kwam echter voort uit het feit dat zij wist dat ik op ging voor mijn 100ste. Zo werd het een geweldige dag die ik niet licht zal vergeten.”

Het is vrij laat geworden, mogen we inschatten?

,,Het is nu zondagmorgen en ik ben aardig brak. We zijn de stad in geweest en we hebben ook nog mijn verjaardag gevierd. Ik ga zo de rommel maar eens opruimen voor de volgende visite. Maar het was het allemaal zó waard. Wat een fantastische dag.”