artikel image_GHC_3Max Bueno de Mesquita was na het douchen een tevreden speler van GHC. Pal voordat hij de wedstrijd tegen Nootdorp van zich af spoelde, zat de verdediger nog
opgezadeld met teleurstelling.

De snelle gedachtenwisseling was voorstelbaar. GHC miste een strafschop, even voor het sluiten van de markt. De 2-1 zou een vijfde thuisoverwinning hebben betekend, maar die uitslag zou ook de realiteit geweld hebben aangedaan.

De vaste waarde achterin bij de tricolores hierover. ,,1-1 is gewoon een prima uitslag. Voetballend gezien was dit niet onze beste pot. Natuurlijk loop je wel even met de smoor van het veld af, omdat ook dit duel gewonnen had kunnen worden in de slotfase. Na de douche kon ik voor mezelf weer alles op een rijtje zetten. Deze wedstrijd verdiende geen winnaar. Nootdorp is zonder meer een zware tegenstander en ook nu hielden we ons staande en dan moet je tevreden zijn.”

GHC moest wat improviseren, maar De Mesquita had daar in het veld niet veel van gemerkt. ,,Ook als wij bepaalde sleutelfiguren missen, kunnen we dat best opvangen. Wat dat betreft hebben we een brede selectie, waarin de verschillen nihil zijn.”

Voor het seizoen werden tal van ploegen gezien als mogelijke kampioen. GHC kwam er al diverse tegen, maar werd nog niet kansloos gelaten. ,,Nee, zeker niet. We wonnen terecht of lieten punten liggen waar er meer mogelijk was. Dus dan moet je stellen dat we voorlopig prima mee kunnen als debutant. Handhaven blijft ons doel, maar hopelijk kunnen we geleidelijk aan dat woord laten varen.”

Ben je trouwens in je nopjes dat Tim Gonlag weer terug is, toch samen met jou al een tijd het tandem vormend in het hart van de defensie?
,,Absoluut. Hij had hiervoor als een van de weinigen ervaring op eersteklasse niveau en dat zie je terug. Ik speel heel graag met hem, want het is een uitstekende kracht. Hij werd zaterdag ook niet voor niets The Man of the Match.”

Even verderop kijken; wat is jouw idee van de bekerloting en sta je al te popelen voor RCL? ,,Ik denk dat we met ADO Den Haag een tegenstander treffen, waarin we kansen hebben om te overleven. Een topklasser had wel nog leuker geweest, maar misschien krijgen we die daarna nog. Dat hebben we zelf in de hand. Het is wel zo dat ADO wekelijks in een andere opstelling schijnt te spelen. Dus het is afwachten met wie ze tegen ons spelen. Tja, RCL. Zij zullen wraak willen nemen van die 6-0 van vorig seizoen. Dat moet ze pijn hebben gedaan. Afgezien van afgelopen zaterdag hebben ze het de weken daarvoor wel uitstekend gedaan, dus ik verwacht een leuke pot voetbal. Als je van Rijnvogels wint met 3-0 dan doe je het in elk geval wel goed natuurlijk. Voor Leiden en omstreken is het een kraker in elk geval. Laten we hopen op veel toeschouwers.”