Terwijl LYRA geen fout maakte, boekte ook GHC weer een winstpartij in de strijd om de titel in de tweede klasse. Bij rust leidde DUNO nog, maar uiteindelijk was Richard Guffens met een onvervalste hattrick de gevierde man aan Leidse kant (3-1).

Dennis Olman: ,,Zij hebben echt geen verkeerde ploeg, maar ze wilden vandaag niet meevoetballen. Hun enige wapenfeit, een schot van afstand, was een goal in de eerste helft. Na de onderbreking hebben we het echt prima gedaan. Een groot compliment, want we misten onder meer Tim Gonlag en Michael de Roode en raakten Danny Maaskant ook nog kwijt.”

De onfortuinlijke verdediger werd afgevoerd naar het ziekenhuis, nadat hij bloed opgaf na een schot in zijn maagstreek. ,,Dat was een zwarte deken over de middag. Triest om te zien. Danny zullen we zeker niet kunnen opstellen volgende week en Elmer Weekhout en Marc Ouwerkerk zullen worden geschorst. De spoeling wordt zo wel dunner. Blijft staan dat ik vind dat we tegen DUNO hebben laten zien dat er weer stappen zijn gemaakt", concludeerde Olman.

In de ziekenboeg meldde zich ook Michel Schouls, met een mogelijke breuk in de vinger. GHC bleef op drie punten van LYRA, maar moet nog steeds inhalen tegen runner-up Oegstgeest.