Voorschoten- In de openingswedstrijd van poule 16 zorgde GHC voor een grote verrassing door hoofdklasser Voorschoten’97 met liefst 0-3 te verslaan.

Terwijl enkele kilometers verderop een ander deel van de selectie de finale moest spelen van het eigen Piet Boot Bokaal, trad de kersverse eersteklasser aan tegen de ploeg van Leiderdorper Hein van Heek.

 

GHC speelde zo onder meer zonder Elmer Weekhout (voormalig speler bij Voorschoten’97), Ron Annokkee en nieuweling Jim Raaff. Zij bleven achter op de Vliet, waar Valken’68 uiteindelijk met liefst 0-5 wist te winnen van het dus niet op oorlogssterkte aantredende GHC. Trainer Dennis Olman, die de coaching van het team dat de finale speelde, over liet aan Fabian Schouten, wilde echter vooral aanstippen dat Valken’68 simpelweg een goede ploeg heeft dat moeiteloos mee moet kunnen in de tweede klasse.

 

Met Olman sprak onze redactie over de zege op Voorschoten. ,,Een zege waar niks op af te dingen viel. Sterker nog, met wat meer precisie valt de uitslag nog hoger uit ook.” GHC leidde bij rust met 0-1 via Richard Guffens. Na de pauze wist aanwinst Mohammed Madani nog tweemaal raak te prikken.

 

 

,,In het eerste kwartier hadden we het wel lastig. We kregen geen vat op Remy Constancia, maar na wat omzettingen konden we de opbouw eruit halen bij Voorschoten, waardoor Constancia niet veel meer kon worden aangespeeld. Vervolgens deelden ij de lakens uit en dat terwijl zij eigenlijk enkel Tim Kluivers misten. Maar ja, wij waren ook niet compleet. Er zit duidelijk een opgaande lijn in. Tegen Lugdunum ging het vorige week nog moeizaam, maar bij Ter Leede j.l. dinsdag was het al een stuk beter, vooral in de tweede helft.Nu hebben we laten zien dat we wederom vooruitgang hebben geboekt. Eigenlijk heeft Jeroen Peschier (doelman, red.) maar twee keer handelend hoeven op te treden.”

 

Olman wilde de teamprestatie aankaarten, maar had vooral ook genoten van Guffens, die in de ogen van de Hagenees een ‘dijk van een wedstrijd’ speelde. Van Voorschotense kant kreeg Olman ook alle lof. ,,Zo sprak ik met Jelle Raap en die vond het ook een meer dan terechte zege. Altijd leuk als je eigen mening bevestigd kan worden.”

 

Zoals gezegd won Valken’68, overigens niet voor het eerst, het toernooi bij GHC. In de strijd om de derde plaats won DOSR, enigszins verrassend van Lugdunum (2-1).