HomeVoetbalnieuws-leidenStier GOL Sport ruim onderuit

Stier GOL Sport ruim onderuit

-

GOL Sport vertoonde tegen Van Nispen kenmerken van een stier. De rood aangelopen Leidse club eindigde het duel met acht man. De Zilkers profiteerden dankbaar en wonnen met 5-2 in Leiden.

Trainer Wim Filippo was niet te spreken over de discipline van zijn elftal. ,,We zijn gewoon niet volwassen genoeg, hebben enorm dom gespeeld. We lieten ons teveel meeslepen in onze emotie. Dit kan niet zo verder. Neem maar van mij aan dat er gepaste maatregelen genomen gaan worden. Gelukkig hebben enkele spelers al weer telefonisch contact gezocht, ze begrijpen dus wel dat ze fout zitten.’’

Zowel Filippo als Van Nispen-trainer Stephan Spruijt noemde de rode kaart van Mehmet Demirbag, vlak na rust, het breekpunt in de wedstrijd. De spelmaker van GOL Sport werd na een tackle met zijn tweede gele kaart van het veld gestuurd. Filippo vond de tweede gele prent zwaar overtrokken. De andere rode kaarten van Onur Ortak en Osman Yazici waren in zijn ogen wel terecht.

Van Nispen profiteerde vrijwel meteen door uit een vrije trap de 2-3 binnen te schieten. Samir Krupic was de gevierde man. Via Ron Witteman en Ferdi van Elk liepen de Zilkers in de slotfase nog verder uit. Filippo: ,,Dat het tegen acht man van ons dan maar 2-5 wordt, vind ik nog zwak van Van Nispen. Dat neemt niet weg dat zij een verdiende overwinning geboekt hebben. Zij hebben optimaal geprofiteerd van ons onvolwassen spel.’’

Zo ging GOL Sport ruim onderuit in een wedstrijd, waarin het de eerste helft nog domineerde. Filippo. ,,We hadden toen meer afstand moeten nemen. De eerste helft speelden we gewoon goed.’’ Slechts Yazici vond echter tweemaal het net. Omdat Randy de Jong al na vijf minuten de score had geopend, stond het bij rust 2-1. Het verhaal van de tweede helft is bekend. ,,We hebben ongelofelijk dom gespeeld”, stelde Filippo.

Zijn collega Spruijt koesterde de driepunter. ,,Ik kan me hun frustratie wel voorstellen, want de eerste helft speelde GOL Sport zeker niet slecht. Maar ik heb mijn spelers ook voorgehouden dat als ze rustig zouden houden, het tij vanzelf zou keren. Dat is ook gebeurd.’’