HomeDerde klasseLugdunumBlessuretijd fnuikend voor Lugdunum

Blessuretijd fnuikend voor Lugdunum

-

Lugdunum leek hard op weg de tweede seizoenszege binnen te halen en daarmee Polanen juist de eerste verliespartij te bezorgen, maar in de extra tijd kwam de score toch nog in balans: 2-2. Een hoopgevend resultaat na een turbulente week.

Na iets meer dan zestig tellen kwam Lugdunum al op achterstand. Nino Poulina dacht rustig uit te kunnen verdedigen, maar zijn pass bereikte Michael Halvemaan niet. Ricky Hoog bedacht zich niet en zorgde voor de vlotte voorsprong voor de nummer twee.
Lugdunum leek niet onder de indruk en was er overduidelijk op gebrand om een goed resultaat neer te zetten.

Enkel de doelpuntenmaker van Polanen zorgde voor dreiging, maar voor het overige werden aanspeelpunt Rens de Jonge en Patrick Johler prima in bedwang gehouden. Poulina, die ondanks zijn fout bij de start een prima wedstrijd speelde, leidde zijn defensie met verve.

In de derde minuut hield de scheidsrechter een kaart in zijn borstzak, waar de forse overtreding op Martijn van Leeuwen zonder meer bestraft had moeten worden. Van Leeuwen was even later evenwel verantwoordelijk voor de ideale kans op de 1-1. Zijn stoorwerk zorgde voor geklungel bij centrale verdediger Ferry de Jong, waarna zijn overtreding de gelijkmaker kon betekenen. De terecht toegekende strafschop werd door Van Leeuwen echter niet verzilverd.

Evenals na de tegengoal bleef Lugdunum echter met lef spelen en werden er veel duels gewonnen. De gelijkmaker viel dan ook niet uit de lucht. Na een vlotte combinatie lifte middenvelder Arjan Kluivers vanuit de tweede lijn de bal fraai in het dak van het doel.

Na een klein halfuur spelen leek Van Leeuwen dan toch zijn treffer te krijgen. Een fraaie combinatie tussen Bilal Karasahin en Ozan Demirbas gaf Van Leeuwen de kans om alsnog zijn treffer te laten noteren. Zijn geplaatste schot raakte echter de binnenkant van de paal, waardoor Polanen meer averij bespaard bleef.

Voor de rust kregen beide ploegen nog twee kansen. De Jonge ontsnapte voor de enige keer aan de Leidse aandacht en kon afstevenen op Diego Bleys. De doelman kon de centrumspitsmaar deels stoppen, maar met de hulp van Halvemaan kwam het toch nog goed. Hendriks schoot een bal voorlangs, waar afspelen een betere optie zou zijn geweest. Lugdunum werd nog gevaarlijk via Ozan Demirbas. Een keer kwam hij niet uit met zijn passen en bij de volgende gelegenheid, fraai in stelling gebracht door Van Leeuwen, aarzelde de doorgaans trefzekere spits te lang. Al met al en vermakelijke eerste helft waarin de ploegen elkaar niet veel ontliepen.

Na de pauze kwam Polanen veel meer in balbezit, maar dat overwicht resulteerde niet in serieuze kansen, omdat Lugdunum geconcentreerd bleef verdedigen. De kikkers probeerden er wel uit te komen en de counters waren ook niet van gevaar ontbloot. Lange tijd werd in de eindfase evenwel een verkeerde keuze gemaakt. Demirbas werd nog een keer gevaarlijk, terwijl ook Kluivers een kans kreeg op zijn tweede doelpunt van de middag. Die kwam er uiteindelijk toch. Na een prima interceptie op het middenveld van Peter du Prie en een dito pass kon Van Leeuwen doorgaan op rechts. Zijn puike voorzet werd nu wel door Demirbas tot doelpunt gepromoveerd.

De minuten tikten weg in het voordeel van de ploeg die zo snakte naar een overwinning. Polanen kon maar weinig uitrichten, hoewel een vrije trap door Bleijs gekeerd moest worden.
Een tweede vrije trap, ondertussen al in blessuretijd, leverde alsnog de gelijkmaker op. De scheidsrechter van dienst had eerder aangegeven eerst te fluiten zodat een vrije trap genomen mocht worden, maar dit keer ging die vlieger plots niet op. Lugdunum stond erbij en keer er naar hoe Warners de 2-2 binnenschoot. De spelers van Lugdunum waren furieus, maar de scheidsrechter gaf geen sjoege. Toch nog een bittere nasmaak dus voor Lugdunum, dat echter wel had aangetoond snel weg te willen komen uit de gevarenzone.

Lugdunum- Polanen 2-2 (1-1). 1. Hoog 0-1, 21.Kluivers 1-1, 77. Demirbas 2-1, 90+1. Warners 2-2. Scheidsrechter: Pieterman. Toeschouwers: 100.
Lugdunum: Bleys, Koet, Halvemaan, Poulina, Du Prie, Vrede, Kluivers, T. Demirbas, Van Leeuwen, O. Demirbas, Karasahin (84. Brandt).