HomeDerde klasseLugdunumDerby van de Kikkerpolder eindigt onbeslist

Derby van de Kikkerpolder eindigt onbeslist

-

artikel image_LSVV_1Afgelopen zaterdag stond er een belangrijk duel op het programma tussen LSVV’70 en Lugdunum in de onderste regionen van de derde klasse B. Voorafgaand aan de clash tussen de twee stadgenoten stond de studentenvoetbalvereniging met twee punten meer één plaats hoger op de ranglijst dan de ploeg van Hans van As.

In een gelijkopgaande eerste helft was het Geert Jan Jonk, die al vroeg in het duel de thuisploeg door een benutte penalty op voorsprong zette. Lang kon LSVV echter niet genieten van de voorsprong, want even later kon Lugdunum-aanvaller Martijn van Leeuwen de gelijkmaker binnentikken na een foutje van de LSVV-keeper. Tot aan de rust kregen LSVV de beste kansen om op voorsprong te komen. Één van de mogelijkheden wist het wel te verzilveren; na een aanval over links kwam de bal via een carambole voor de goal, waarvan Alphert Christina dankbaar gebruik maakte: 2-1.

Na de thee was het Lugdunum, dat het initiatief nam en aanvallender ging spelen; dit leidde al snel tot de 2-2 door wederom een doelpunt van Van Leeuwen. Na de goal bleef de ‘uitploeg’ het spel maken en daardoor moest LSVV zich hoofdzakelijk richten op verdedigen. Lugdunum kreeg nog wel wat kansen om de drie punten te pakken, maar beide ploegen moesten genoegen nemen met het punt.

LSVV’er Geert Jan Jonk kon achteraf wel leven met de puntendeling.
,,Voor ons voelt dit als een morele overwinning. In de tweede helft hebben wij alleen maar kunnen verdedigen en waren wij niet fit om de strijd aan te gaan met Lugdunum; een paar spelers kregen dan ook last van kramp of vielen geblesseerd uit. Bovendien houden wij Lugdunum door dit gelijkspel onder ons op de ranglijst.’’

Aan de andere kant was de pas 18-jarige keeper bij Lugdunum, Kay Labrie, wat minder tevreden over de uitslag.
,,We hadden in de tweede helft nog kunnen winnen, omdat onze conditie beter was dan die van LSVV; wij konden het beter belopen. Jammer genoeg lopen wij tot twee keer toe achter de feiten aan bij de 1-0 en de 2-1. Bij deze goals ontbrak de scherpte van onze kant. Overigens begonnen wij aanvallender aan de wedstrijd. Ten opzichte van vorige week, waarin wij in een 4-4-2 systeem startten, begonnen wij nu in een  4-3-3 systeem.’’

De niet meer weg te denken Wim Mugge aan de kant van LSVV had vooraf getekend voor een puntje. ,,Zeker op basis van wat ik heb meegekregen over het Lugdunum van vorige week tegen Polanen. Ik weet ook wel dat zij meer kwaliteiten hebben, maar er komt meer bij kijken. Het stond dit keer goed bij ons en we wisten door koppeltjes te vormen hen aardig in bedwang te houden. Na de pauze kregen we het wel moeilijker. Niet verwonderlijk ook, want bij ons wordt er veel minder getraind. Bij Lugdunum was het overwegend weer het oude liedje. Veel individueel spel, zonder oog voor de ploeggenoot. Dat maakte ze ook nu weer kwetsbaar. Gelukkig was Alphert er weer bij aan onze kant. Dat scheelt voor LSVV een slok op een borrel. Dit resultaat neemt niet weg dat we het lastig zullen blijven houden. O jawel, we gaan onze potjes nog wel winnen maar het zal lastig genoeg zijn om uit het verdomhoekje te komen. In elk geval was de wil er bij ons en dat vond ik heel positief.”

Volgend weekend gaat LSVV’70 op bezoek bij middenmoter Westlandia, terwijl Lugdunum thuis aan zal treden in een belangrijk duel tegen het Haagse Duindorp.