artikel image lugdunum 2Arjan Kluivers beleefde met Lugdunum een zware periode. De ploeg kwam maar niet tot winnen en broer Ed werd aan de kant gezet. Met de middenvelder spraken we over de voorbije weken, maar ook over de ruime winst die Lugdunum een podium moet geven tot herstel.

,,Er is een beginnetje nu”, sprak tijdelijk trainer Hans van As na de 0-4 zege van Lugdunum op Loosduinen. De Leidse ploeg leek de frustraties van de magere seizoensstart van zich af te spelen en liet de thuisploeg kansloos. Ozan Demirbas bewees met drie doelpunten dat hij het scoren nog niet is verleerd. Martijn van Leeuwen zorgde voor een kwartet aan Leidse treffers.

Kluivers liet het woord ‘eindelijk’ vallen en was daags na de winstpartij opgelucht dat er een einde was gekomen aan de teleurstellende resultaten. ,,Het is natuurlijk klote dat het zo gelopen is in de afgelopen weken. Ik heb daar mijn zegje over gedaan bij Lugdunum, maar we moeten verder. Tegen Loosduinen werd er hard gewerkt en bovenal was er weer een gunfactor binnen het elftal. Meteen leverde dat resultaat op.”

Toch nog even de vraag hoe jij een en ander hebt ervaren. Het is niet enkel de trainer die wegmoest, maar tevens jouw broer. ,,Het is niet meer terug te draaien en ik vind dat ik er volwassen mee moet omgaan. Net als alle anderen die er bij betrokken zijn geweest. Op zaterdag was Ed mijn trainer en daar buitenom is het mijn broer. Ik heb ook gewoon contact met hem en hij is wel de laatste die van mening is dat ik er met de pet naar moet gooien. Dat zit ook niet in mij. We praten ook gewoon over hoe we gespeeld hebben. Ik vind het verschrikkelijk jammer. Hij heeft Lugdunum niet enkel geholpen met het eerste, maar ook met de jeugd. Hij was hier zes dagen in de week bezig. En je kunt moeilijk stellen dat het de voorbije jaren slecht is gegaan. Maar goed; ik wil nu enkel aan voetbal denken en mijn beste beentje voor zetten. Zeker ook voor Ed.”

Lugdunum is nog verre van uit de zorgen, maar met dit elftal moet nog winst te boeken zijn. ,,Ja, absoluut. We hebben een goeie ploeg en kunnen nog ver komen. Het moet nu over zijn met zeiken en er moet worden gevoetbald. We zijn verplicht om het te laten zien. Slechter kon het niet. Maar je ziet dat we weldegelijk een balletje kunnen trappen. Dat hebben we ook in de voorbereiding bewezen. Het is jammer dat we nu een week stil staan, want we willen deze overwinning snel een vervolg geven.”

Afgelopen zaterdag ging jij voorop in de strijd volgens de berichtgeving. ,,Het ging lekker en eigenlijk zit ik de laatste weken bij de beteren van het team. Ik speel nu op de ‘10’ en dat is mijn oude plekkie. Ik kom vanuit die positie goed tot mijn recht.”

Van As ziet ook weer perspectief voor zijn ploeg. ,,Ik heb gevraagd of we zo verder wilden als de laatste weken en ze gewezen op hun verantwoordelijkheden. Dat is tegen Loosduinen goed opgepakt. Iedereen ziet in dat het tijd is om te gaan voetballen. En dat we dat kunnen, dat wist ik al. Nu was er echter ook werklust, onverzettelijkheid en werd er gespeeld vanuit een teamverband. Loosduinen, op zich geen geweldige ploeg, werd daardoor kansloos gelaten. De goals waren ook prima uitgespeeld en dat geeft vertrouwen toe naar de komende weken. Het is te hopen dat de knop nu definitief om is. Laten we vooral waken voor het idee dat het nu weer vanzelf gaat.”