nabeschouwing167x60In 3B was Lugdunum in de beleving van Hans van As technisch veel beter, maar vooral na rust zakten de kikkers ver terug en kwam een ander manco weer bovendrijven. ,,We speelden niet meer als team en dan komen wij keer op keer in de problemen.”

Peter du Prie wist de doelman van Duindorp te verschalken voor een gelijke stand halverwege. In de laatste drie minuten van de tweede helft liep Duindorp weg naar 1-3.

De middenvelder over het verloren duel. ,,Het is voor mij echt niet te begrijpen waarom we weer verloren hebben. Om de een of andere duistere reden is de klik er niet. Het lijkt wel of we tegen de toppers uit deze afdeling wel meer willen lopen. Dit was echt geen wereldploeg waar we tegen speelden, maar we staan wel weer met lege handen.”

Du Prie vroegen we of er veel gepraat is na het vertrek van Ed Kluivers. ,,Juist niet. Hans van As heeft ons zijn visie verteld, maar verder willen we onze voeten laten spreken. Helaas is dat nog niet gelukt, juist tegen tegenstanders van wie wij de verwachting hadden dat het de ommekeer teweeg zou brengen. Tegen LSVV en Duindorp moeten wij normaal gesproken kunnen winnen. De tijdelijke trainer is niet zo’n prater en zijn trainingsstof is ook simpel. Zijn idee is om eerst het voetbalplezier weer in de groep te brengen. Van daaruit kunnen we weer verder. Beleving en fanatisme moeten ons verder helpen.”

Met Nino Poulina en Ozan Demirbas vormt Du Prie een zogeheten spelersraad. Hoe belangrijk is dat voor de groep?

,,Wij proberen het verlengstuk te zijn van de trainer, mede door onze ervaring. Aan ons is ook gevraagd of wij willen meedenken over de nieuwe trainer. Er wordt naar onze mening gevraagd over het profiel dat gekoppeld moet worden aan Lugdunum. Naar ons idee moet het iemand van buiten de club zijn die Hans straks vervangt. Maar ja, zoveel trainers zijn er niet vrij momenteel dus het is best lastig.”

Ondertussen is Lugdunum ver weg van de middenmoot. Zo langzamerhand zorgwekkend?

,,Volgende week staat Loosduinen op het programma en dat is weer een zes punten wedstrijd. Het verschil is nu al groot, dus eigenlijk zijn we verplicht te gaan winnen. De week erna staan we een weekendje stil en is het misschien wel even goed om wat anders te gaan doen. Hoe dan ook; de ommekeer moet snel komen.”

Interim-coach Van As voegt nog toe:,,Het is verschrikkelijk moeilijk om hier een team van te maken. Let wel, ze kunnen stuk voor stuk goed voetballen. Daarmee ben je er echter nog niet tegenwoordig. Het roept wel vragen bij mij op dat we zover weg zakten in de wedstrijd. Toch zullen we moeten blijven werken aan het teamverband. Als dat wel lukt, moet het vertrouwen ook weer terugkomen en zullen we ongetwijfeld met meer overtuiging gaan spelen. Het is treurig dat we uit de laatste drie duels maar twee punten hebben gepakt. Eigenlijk onvoorstelbaar als je weet hoe goed ze kunnen voetballen.”