artikel image lugdunum 2In de derde klasse B tankte Lugdunum zaterdag het nodige zelfvertrouwen. De geplaagde ploeg kon zich helemaal uitleven op bezoek bij VCS en haalde uiteindelijk net niet de dubbele cijfers: 2-9.

De van UVS afkomstige aanvaller Martijn van Leeuwen had voordat het seizoen begon meer van Lugdunum verwacht, maar geeft daarnaast aan dat het inmiddels steeds beter begint te lopen.

In de voorbereiding leken de Leidenaren een team op de been te hebben gebracht dat zou gaan strijden voor het kampioenschap. Maar na een zwakke start en het ontslag van trainer Ed Kluivers vond Lugdunum zichzelf terug in de onderste regionen van de afdeling. Tegen VCS werd het één en ander rechtgezet. ,,Maar zij waren niet zo goed”, vertelt Van Leeuwen. ,,Zodra wij druk zetten op hun verdediging liepen we er overheen. Bij rust stond het slechts 1-2, maar daarna ging het echt lopen. Ik vind dat we altijd druk moeten zetten en spoorde iedereen aan om te blijven gaan. Daardoor scoorden we uiteindelijk negen doelpunten. We hadden er naar mijn idee trouwens nog veel meer kunnen maken.” Ozan Demirbas (5), Van Leeuwen zelf (3) en Arjan Kluivers waren de doelpuntenmakers.

Van Leeuwen geeft toe dat hij iets anders in gedachten had toen hij de overstap maakte van UVS naar Lugdunum: ,,In de voorbereiding zag het er allemaal erg goed uit. Maar in de competitie wilde het niet lukken. En dat gedoe met de trainer hielp ook niet. Ik ben gekomen om kampioen te worden, maar dat zit er niet meer in. We gaan nu voor een periodetitel.”

Inmiddels heeft Hans van As de leiding tot aan het einde van de eerste seizoenshelft over het vlaggenschip van Lugdunum. ,,Of het een shockeffect is weet ik niet”, zegt Van Leeuwen. ,,Het gaat in ieder geval een stuk beter. De hiërarchie is hersteld. We zijn nu niet meer met elf man aan het schreeuwen, Nino Poulina en ik doen dat vooral. Ik heb hoger gevoetbald en ik merk dat sommige jongens zich aan mij kunnen optrekken, maar dan moet ik wel positief blijven. We hebben een leuke groep en komen steeds meer in balans, maar het moet nog beter en ik ben ervan overtuigd dat we dat kunnen. Alle neuzen staan weer dezelfde kant op, dus een periodetitel zit er zeker in.”

Volgende week ontvangt Ludgdunum middenmoter Houtwijk op sportpark de Kikkerpolder, de wedstrijd die vorige week vanwege de slechte weersomstandigheden werd afgelast.