donderdag, april 18, 2024
HomeVierde klasseSJZAlphen en SJZ in balans

Alphen en SJZ in balans

-

In poule 17 van de districtsbeker mochten Alphen en SJZ gaan uitmaken wie er door zou bekeren. Beide clubs hadden hun voorgaande wedstrijden tegen vv Leiden en BSC’68 gewonnen, alleen had Alphen het betere doelsaldo van de twee regioclubs.

Voor hen zou een gelijkspel dus volstaan. SJZ kwam nog op voorsprong door een doelpunt van Fred de Koning, maar na de 1-1 van Wilfred van der Panne en het eindsignaal kan de club uit Zoeterwoude zich volledig gaan richten op de competitie.

Trainer Ronald Rosdorff van SJZ  heeft daar geen enkel probleem mee. ,,Wij hadden de eerste helft de meeste kansen, maar scoorden slechts een keer. In de tweede helft was Alphen de betere ploeg en zij bekeren uiteindelijk terecht verder, denk ik. Voor ons was dit slechts een oefenwedstrijd, over een week begint het echte werk.”

Of SJZ klaar is voor dat echte werk, wil Rosdorff nog niet zeggen. ,,Het is moeilijk een prognose te geven. We spelen tegen een aantal voor mij onbekende clubs, dus je weet nooit wat je daarvan kan verwachten. We moeten nog wat werk verrichten op het conditionele vlak, maar over het algemeen ben ik niet ontevreden over onze voorbereiding.”

Erwin van der Zee, trainer van Alphen, kon ook leven met een gelijkspel. ,,Wij waren wel de bovenliggende partij, zeker in de tweede helft. SJZ speelde heel compact. Toch kregen wij goede mogelijkheden.”

Alhoewel Alphen door is in de beker, hield de ploeg een vervelende nasmaak aan het duel over. ,,We nemen de beker serieus,” zegt Van Der Zee. We wilden vooraf geen kaarten pakken, maar als we dan wel tegen twee blessures aanlopen in dit duel, dan is dat zuur. Toch mag ik niet klagen over onze voorbereiding, we zijn nog ongeslagen. Helaas missen we zondag wel een aantal mensen, maar we gaan zo snel mogelijk zoveel mogelijk punten pakken in de tweede klasse. Na vijf wedstrijden weten we waar we staan.”