ts-sjzDoor de uiterst gelukkige 1-0 zege op Alkmania blijft SJZ in het spoor van koploper Voorschoten ’97. Vanmiddag hebben we de punten gestolen , aldus trainer Ronald Rosdorff na afloop. Onmiddellijk voegde hij toe zijn vorige club te complimenteren met hun goede wedstrijd.

Het weerzien met zijn vorige club had Rosdorff met gemengde gevoelens beleefd. Uiteraard blij met de nipte 1-0 zege en zeer ontevreden over het vertoonde spel van zijn ploeg. SJZ kon geen moment zijn hoge klassering waarmaken. Daartoe was het spel te pover.

Daar een  3-3 score mogelijk geweest zou zijn, gaf het  scorebord na 45 minuten de brilstand aan. Alkmania kon daar nog het meest ontevreden over zijn. Na een aarzelend begin in de aanvangsfase namen de gasten het initiatief en kwamen met goed combinatiespel geregeld  door, geregisseerd van achteruit door uitblinker Rob Opdam. Toch was het de thuisploeg die het kansenfestival opende. De goed spelende Koen van de Meer, verscheen na een leep steekballetje alleen voor de Alkmania-sluitpost, doch faalde in de afwerking. Daarna was het de beurt aan Alkmania om zijn tanden te laten zien. De zeer in het oogspringende sluitpost van SJZ, Patrick de Jong, voorkwam met uitstekende reddingen dat zijn ploeg op achterstand gezet werd.

De Jong over zijn optreden: ,,Dat ik vanmiddag het doel zou verdedigen was nog twijfelachtig. Mijn fysiotherapeut vond het beter om niet te spelen (knieblessure, red.). Ik moest zelf beslissen over het al dan niet meespelen, maar na donderdag had ik een goed gevoel. Vanmiddag ging het fantastisch. Ik groeide in de wedstrijd doordat ik die eerste bal goed pakte. Was die erin gegaan dan had niemand wat gezegd. Ondanks onze smalle basis presteren we buitengewoon goed. We durven meer te voetballen en gaan meer van onze kracht uit”.

De tweede helft was tot aan de 65e minuut een kopie van de eerste rondgang. Alkmania kreeg binnen 20 minuten een viertal dotjes die mede door pech(schot op de paal) niet benut werden en zo het gemis van een afmaker aan het licht bracht. En een voetbalwet luidt nu eenmaal: als je zelf niet scoort, doet de ander het wel. In de 70e minuut was het dan ook raak. Na een voorzet van rechts en een prachtige aanname met de borst, pegelde Van de Meer, de onverdiende 1-0 binnen. Daarna knakte er iets binnen het elftal van de gasten en kon SJZ het initiatief overnemen en de wedstrijd uitspelen.

Alkmania uitblinker Opdam was na afloop behoorlijk teleurgesteld. ,,Dit is onze zoveelste onverdiende nederlaag tegen één van de topploegen. We speelden tot aan de 70e minuut goed, maar het gemis aan een afmaker brak ons op. Bij ons geen reden tot paniek. Er zijn 3 topploegen, de rest is gelijkwaardig.” De regisseur voegde nog toe dat Lars Daams zich goed ontwikkelt binnen de Alkmania-gelederen.

Trainer Rosdorf was na afloop niet te spreken over het vertoonde spel. ,,Veel te slap, het initiatief overgelaten aan de gasten, niet goed ingespeeld op de speelwijze van Alkmania. Maar met een gniffel nog afsluitend ‘dat slecht spelen en toch winnen ook een kwaliteit is’.