artikel image_vv_leiden_2vvLeiden behaalde een bemoedigend punt op bij Die Haghe (1-1) in 3B, hoewel Fred Filippo toch lichtelijk teleurgesteld was met het resultaat. ,,Er zat meer in, ondanks het feit dat we nu weer onze aanvallers Marvin Bok en Rian Rosier misten.”

Leiden wist uit de laatste drie duels geen punten op te halen en snakte dus weer naar een succesje. Bij Die Haghe zou dat op voorhand geen eenvoudige klus worden, want alle bezoekende ploegen kregen er tot nu toe van langs met de roe op sportpark Ockenburgh.

De immer positieve Filippo ging evenwel uit van eigen kracht en dat resulteerde in een levendige wedstrijd. Bij de Leidenaren kon Robin Ravensbergen dit keer starten aan het front, broodnodig ook want de doelpuntenmakers Bok en Rosier konden juist niet beginnen. Ook Mario van der Pluym kon zijn doel andermaal niet verdedigen.

Filippo was niet geheel in zijn hum met de Leidse start. ,,Nee, we waren niet scherp genoeg en verloren teveel duels. Zij waren dan ook wat sterker in het eerste kwartier. Daarna kwamen wij wat onder het juk vandaan en kwam er meer balans. Alex Meijers kon ons met een intikker uit een hoekschop op voorsprong brengen.”

Een mentale opsteker voor de bezoekers die ook meer en meer gingen geloven in een positief resultaat. De tweede helft werd alsmaar levendiger en Leiden kreeg in de ogen van Filippo de beste kansen. Zo kopte Sietse Fokkema snoeihard naast en bleef ook Ravensbergen gevaarlijk.

,,Aan de andere kant moet ik ook zeggen dat Frans Bakker ons tweemaal redt met prima reddingen. Rian viel nog wel in en kreeg een grote kans op de 1-2, nadat zij een minuut of tien voor tijd uit een vrijwel onmogelijke hoek op 1-1 waren gekomen.”

Uiteindelijk kwam er geen winnaar in Den Haag en daarmee had Filippo toch enigszins het gevoel dat er twee punten waren achtergebleven die eigenlijk toehoorden aan zijn ploeg.
,,Dat neemt niet weg dat de ploeg er heel hard voor heeft geknokt. Als we onze kansen nu ook eens gaan benutten dan moet de volgende winstpartij toch aanstaande zijn.”

Leiden krijgt volgende week bezoek van Polanen, dat vorige week bleef steken op 2-2 inde kikkerpolder bij Lugdunum. Een week later kan misschien de benenwagen worden genomen richting LSVV’70, andermaal een stadsderby dus. Dit weekend hielden Lugdunum en LSVV elkaar in balans.