artikel image_vv_leiden_2vvLeiden verloor op bezoek bij KMD (2-0). Fred Filippo zag zijn ploeg wederom kampen met hetzelfde euvel. ,,Tja, weer te wisselvallig. Hoewel ik wel moet stellen dat dit een sterke tegenstander was en dat de nederlaag simpelweg als ‘verdiend’ de boeken in moet gaan voor KMD.”

 

Na een foutieve kaats op het middenveld profiteerde Klein Maar Dapper. Leiden kon in de eerste helft de spitsen niet bereiken en daar kwam na rust maar weinig verandering in. Tien minuten voor tijd had Marvin Bok in de ogen van Filippo wel recht op een niet betwistbare strafschop, maar die mening werd niet gedeeld door de leidsman.

 

Andermaal Filippo: ,,Bij KMD zat meer beweging en ze anticipeerden alerter op situaties. In dit stadium van de competitie moet ik toegeven dat er bij hen meer kwaliteit in de ploeg zit. Wat me niet tegenviel is het feit dat we na de 2-0 wel zijn blijven knokken. Als je dan je kop laat hangen, incasseer je een grote nederlaag. Dat is dus uitgebleven. Jammer dat we de aansluiting nog steeds niet hebben.”

 

vvLeiden startte in dezelfde samenstelling als in het duel met Westlandia. Ramon Escudero, Robin Ravensbergen en Mick Lingerak (zijn terugkomst lijkt aanmerkelijk langer te duren) waren nog niet van de partij bij de roodwitten. Jeroen Hooidonk was dat wel, maar kon niet tevreden zijn over zichzelf.,,Ik ben nog niet geheel fit. De voorbereiding heb ik niet volledig meegemaakt en ik ben tussentijds vader geworden. Op de een of andere manier wil het nog niet vlotten, hoewel ik van andere mensen hoorde dat ik ‘best aardig speelde’.”

 

Hooidonk speelde als manneke van vijf jaar al bij Leiden, maar ging er een seizoen tussenuit naar Roodenburg. Nu is hij dus weer terug op het oude nest. ,,Ik heb het altijd naar mijn zin gehad bij Leiden. Enkel boterde het niet zo met de vorige trainer en toen heb ik besloten het eens elders te proberen. Bij Roodenburg heb ik een geweldig seizoen gehad. Een prima ervaring in een klasse, waarin het ook sneller gaat en waarin het voetbal beter is. Toch heb ik naar mijn gevoel geluisterd en ben ik teruggegaan naar de club waar ik thuis ben.”

 

Tegen KMD liet vvLeiden dus een ander gezicht zien dan tegen Westlandia en dat was ook Hooidonk niet ontgaan. ,,De beleving was niet in orde en ik vond de scheidsrechter nou niet bepaald sterk fluiten. Hij floot alles één kant op. Dat wil niet zeggen dat de nederlaag niet terecht was. Zij waren beter en feller. Een goed combinerende ploeg. Het is balen dat we het nog niet voor elkaar krijgen om wekelijks hetzelfde niveau te halen.”

 

In de rust trachtte Filippo met enkele omzettingen het tij te keren, maar ook in de tweede helft werd Leiden niet veel beter. ,,In de eerste helft moest ik hun aanvoerder schaduwen. Rian (Rosier, red.) moest in de eerste helft telkens mee met hun opkomende back en daardoor liep hij zich een slag in de rondte. Dat werd omgegooid en ik moest behoudender gaan spelen. Achterin speelden we 1 op 1. Het maakte allemaal niet heel veel uit. Wel konden we wat langer de bal vasthouden voorin. Voor rust kwamen we daar maar sporadisch en als het al het geval was, dan leverden we de bal ook zo weer in.”

 

Al met al een matige middag dus voor vvLeiden en het zal beter moeten om te klimmen op de ranglijst. ,,Eens. En dan om te beginnen bij mezelf. Ik kan beter en moet dat laten zien. Wij als groep zullen constanter moeten worden. Onze trainer heeft een prima plaatje in zijn hoofd, maar wij zijn nog niet in staat om dat wekelijks uit te voeren. Dat wordt nu wel de hoogste tijd, want anders lopen er teveel ploegen te ver weg.”