artikel image vv leiden 2vvLeiden heeft zichzelf een goede dienst bewezen door thuis te winnen van het Haagse Duindorp. De vorige winstpartij dateerde van begin oktober. Zo steeg de ploeg van Fred Filippo naar de negende plaats op de ranglijst en wist het zich enigszins te ontdoen van de degradatiezone. Leiden kan zich daarom nu de beste zaterdagderdeklasser noemen van de stad voor LSVV’70 en Lugdunum, die respectievelijk op de tiende en dertiende plaats zijn terug te vinden.

In het Morskwartier startte de thuisploeg – na maanden van blessures en schorsingen tot nu toe dit seizoen – eindelijk met hun sterkste aanval: Rian Rosier en Ravensbergen in de spits en Marvin Bok erachter. Het kreeg echter wel te maken met een tegenvaller: Leiden kwam al na een aantal minuten op achterstand door een eigen doelpunt van middenvelder Kevin Hamerling. Daarna wist de thuisploeg het tij in kort tijdsbestek te keren. Eerst wist Hamerling zijn ongelukkige actie goed te maken door de assist te geven bij de gelijkmaker van Rian Rosier en even later was het Marvin Bok die de Duindorp-goalie kansloos liet.

Hamerling: ,,We zaten tot op dan toe lekker in de wedstrijd, maar we krijgen dan voor rust nog de gelijkmaker te verwerken door een ‘klutsgoal’ van Duindorp. Na rust gebeurde eigenlijk precies hetzelfde; we geven weer een ‘klutsgoal’ weg, maar we bleven lekker voetballen.”

Dat laatste resulteerde in de 3-3 van Robin Ravensbergen, waarna Leiden vlak voor tijd over Duindorp heenliep via doelpunten van Danny Sjaardema en wederom Rosier. Even daarvoor had Sjaardema de kans gekregen om Leiden al eerder op voorsprong te schieten.

Hamerling: ,,De drie punten waren erg belangrijk voor ons om de aansluiting met de middenmoot te houden. Eindelijk konden we over de voltallige selectie beschikken, waardoor we tegen Duindorp met een sterk elftal konden beginnen. Bovendien had trainer Fred Filippo het idee gekregen om de aanval anders neer te zetten.   Hij had het plan al een tijdje klaar liggen, maar kon het niet uitvoeren vanwege de afwezigheid van een aantal spelers. Dus dit was eigenlijk een probeersel en gelukkig pakte het goed uit. Ik denk dat we de komende wedstrijden ook zo op deze manier gaan spelen en zo meer punten kunnen gaan pakken.’’

Ook coach Filippo was een tevreden man. ,,We hebben er op de club alles aan gedaan, om de wedstrijd door te laten gaan. We wilden simpelweg dolgraag voetballen, omdat we op Marcel Onvlee (kuit) en Mario van der Pluym na eindelijk eens compleet waren. Daarnaast wilden we de kater van het duel met LSVV’70 wegspoelen, want dat verloren duel heeft ons behoorlijk dwars gezeten. Ik denk dat we uiteindelijk terecht hebben gewonnen. Als je alleen al de eerste tien minuten in ogenschouw neemt, kan je tot de conclusie komen dat we er al drie hadden moeten maken. Ook bij tegenslagen in de wedstrijd, bleef dit keer het geloof overeind om de drie punten te gaan pakken. Het is jammer dat we niet een punt of zeven meer hebben. Waren we compleet geweest dan was een hogere klassering zeker mogelijk geweest. Maar ja, als telt niet. Volgende week maken we ook een goeie kans tegen Loosduinen. Bij winst ziet het plaatje er alweer anders uit.”

Zoals door de ex- AZ speler gemeld, miste Leiden Onvlee en Van der Pluym. Twee vaste waarden. ,,Onvlee trainde wel donderdag, maar helaas kreeg hij weer spierproblemen in zijn kuit. Jammer, want dat is ook een speler met een prima wedstrijdmentaliteit. En tja, Mario. Dat is ook zuur. Hij wil zo graag, maar ik moet hem afremmen. Ook nu probeerde hij het in de warming-up, maar het gaat echt nog niet. Hopelijk komen deze gasten er snel bij. Daar zitten ‘goeie koppen’ op en dat kan het team ook weer meer vertrouwen geven op een betere tweede seizoenshelft.”

Opstelling vv Leiden: Akse, Hamerling, S. Fokkema, P. Wansink, Hooidonk, Sjaardema, M. Wansink, Escudero, Rosier, Bok, Ravensbergen.